Dünya kupası Erivan’da başlıyor

Dünya kupası Erivan’da başlıyor

Grekoromen, Dünya kupası güreş şampiyonası bugün Ermenistan’ın başkenti Erivan’da başlayacak.

Dünya Güreş Federasyonları Birliği tarafından organize edilen ve ev sahibi Ermenistan’ın yanısıra, son Dünya Şampiyonası’nda ilk 7 sırayı alan Türkiye, İran, Azerbaycan, Rusya, Küba, Macaristan ve Gürcistan ile Dünya Şampiyonası’nda 3. olmasına rağmen Ermenistan’a gelmeyeceğini bildiren Azerbaycan’ın yerine, 8. olan Danimarka’nın katılacağı organizasyon iki gün sürecek.

Dünya Kupası müsabakaları 4’er takımlı iki grupta yapılacak ve Dünya Şampiyonası’nda ilk iki sırayı alan Türkiye ve İran, Dünya Kupası müsabakalarında seribaşı olarak yer alıyor. Grekoromen Güreş Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Salih Bora, 2009 yılında Danimarka’da tarihi bir başarıya imza atarak takım halinde şampiyon olduklarını, Ermenistan’da da Dünya Kupası’nı kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi. Grekoromen Güreş Milli Takımı’nda Hamza Yerlikaya, Şeref Eroğlu gibi büyük şampiyonların sporu bırakmasından sonra bir değişim süreci yaşandığını ve 2012 Londra Olimpiyatları’nın kadrosunu oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Salih Bora, açıklamasını şöyle sürdürdü. “Buna rağmen son Dünya Şampiyonası’nda Nazmi Avluca ve Selçuk Çebi altın, Rıza Kayaalp bronz madalya aldı. Takım halinde de dünya şampiyonu olduk. Bu başarı, doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Bundan sonra da dünya güreşinin zirvesindeki yerimizi korumak için çaba harcayacağız. Öncelikle Ermenistan’dan Dünya Kupası ile dönmek istiyoruz.”
Ermenistan’a iddialı giden Grekoromen Güreş Milli Takımı kafilesinde Şekersporlu eski güreşçilerle birlikte şu sporcular yer aldı. Kafile Başkanı: Ercan Yıldız. Yöneticiler: Şeref Eroğlu, İrfan Gündüz. Teknik Direktör: Salih Bora. Antrenörler: Hakkı Başar, Şaban Donat. Sporcular: Erhan Karakuş, Hammet Rüstem (55 kilo), Rahman Bilici, Soner Sucu (60 kilo), Refik Ayvazoğlu (66 kilo), Selçuk Çebi, Şeref Tüfenk (74 kilo), Nazmi Avluca (84 kilo), Ahmet Taçyıldız, Cenk İldem (96 kilo), Rıza Kayaalp (120 kilo).
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.