Dünya Kupası Brezilya’ya Ders Oldu

Dünya Kupası Brezilya’ya Ders Oldu

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda yaşanan aksaklıklar ve yapılan eleştirilerden ders çıkaran Brezilya, ev sahipliğini yapacağı Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na daha sıkı hazırlanıyor. Tesislerin inşasına ve diğer olimpiyat hazırlıklarına hız...

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda yaşanan aksaklıklar ve yapılan eleştirilerden ders çıkaran Brezilya, ev sahipliğini yapacağı Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na daha sıkı hazırlanıyor.

Tesislerin inşasına ve diğer olimpiyat hazırlıklarına hız veren Brezilya Olimpiyat Komitesi, yapılacak çalışmalar hakkında yabancı basın mensuplarına bilgi verdi. Komite, masrafları azaltmak ve projeleri zamanında bitirebilmek için yapılacak tesisler ve kullanılacak malzemelerin, az bakım gerektirecek geçici ünitelerden oluşacağını duyurdu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan organizatörler, takvimin gerisinde olmadıklarını ve süreç içinde herhangi bir gecikme veya maliyet artışı beklenmediğini vurguladı. Ancak yerel basın, olimpiyat komitesinin yaptığı açıklamaların aksine, organizasyona 2 yıl kala hazırlıkların henüz istenen seviyede olmadığını ve aynı sürecin yeniden yaşanacağını iddia ediyor. Diğer yandan FIFA 2014 Dünya Kupası için 14 milyar dolar harcayan hükümetin, Rio 2016 için de 20 milyar doları gözden çıkarması kamuoyunda çeşitli tepkilere neden oldu.

Brezilya hükümeti, Dünya Kupası hazırlık sürecinde stadyum maliyetlerinin artması ve yaşanan gecikmelerden dolayı yoğun eleştiri ve sert protestolara maruz kalmıştı. Kupa organizasyonunun ardından sona eren gösteriler ve sakinleşen atmosferin olimpiyat sürecinde yeniden bozulmasından endişe ediliyor.

Rio 2016 ile birlikte Güney Amerika kıtası, olimpiyat oyunlarına ikinci kez ev sahipliği yapacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.