Dünya Helal   Zirvesi başladı

Dünya Helal Zirvesi başladı

Türkiye'nin helal pazarından daha fazla pay alması, helal pazarındaki gelişmelerin konuşulması ve pazarda yeni ihracat kapılarının açılması amacıyla düzenlenen 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı 2023 başladı.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu, İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) işbirliğinde düzenlenen etkinlik, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

Dünya helal ekonomisinin paydaşlarını bir araya getiren ve 45 ülkeden 500 dev firmanın katıldığı fuara, 10 bini yabancı olmak üzere 40 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ve bu yıl "Küresel Helal Ekonomiye Açılan Kapı: Potansiyeli Fark Et ve Ortaya Çıkart" temasıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü Genel Sekreteri İhsan Övüt, helal endüstrisinin dikkat çekici büyümesinin kendilerini henüz kullanılmamış potansiyellerini keşfetmeye davet ettiğini söyledi.

Övüt, "Her geçen yıl, teknolojik gelişmeler manzarayı yeniden tanımlıyor ve bizi helal uygulamalara ilişkin algılarımızı yeniden değerlendirmeye ve geliştirmeye sevk ediyor. Küresel helal ekonominin dinamik doğasını anlayarak bu değişikliklere uyum sağlamamız zorunludur." diye konuştu.

SMIIC'in İİT içindeki ayrılmaz rolünün önemine işaret eden Övüt, "Özellikle İslam ülkelerindeki standardizasyon çabaları için daha güçlü, daha dayanıklı bir temel oluşturmada sürekli işbirliği ve kolektif eylemin önemini kabul ediyoruz." dedi.

Övüt, helal endüstrisinin Helal Akreditasyon Kuruluşları İslami Forumunun (IFHAB) kısa bir süre önce kurulmasıyla önemli bir dönüm noktasına tanık olduğunu ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.