Dünya Ekonomisi Rusya'da Masaya Yatırılacak

Dünya Ekonomisi Rusya'da Masaya Yatırılacak

Uluslararası düşünce kuruluşu Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği (Eurasia Business and Economics Society - EBES), 38 ülkeden 200’den fazla akademisyeni, uzmanı ve bürokratı Rusya’da bir araya getiriyor.

Uluslararası düşünce kuruluşu Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği (Eurasia Business and Economics Society - EBES), 38 ülkeden 200’den fazla akademisyeni, uzmanı ve bürokratı Rusya’da bir araya getiriyor. Buluşmada teorik konuların yanında dünya ekonomisinin gündemi de ele alınacak.



Türk akademisyenler tarafından 2008'de kurulan EBES, 11. Konferansını 12-14 Eylül 2013 tarihlerinde Rusya’nın Ural Dağları eteğindeki Ekaterinburg şehrinde tertip ediyor. 3 gün sürecek konferansta 38 ülkeden 200’den fazla akademisyen, uzman, bürokrat ve bankacı 150’ye yakın bilimsel çalışmayı sunup tartışacak.

Rusya Bilimler Akademisi Ural Bölgesi Ekonomi Enstitüsü’nün ev sahipliğinde yapılacak konferansa
aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi profesörlerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya, Sverdlovsk Bölgesi Uluslararası ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Alexander Harlov da katılacak.


Konferansta teorik konuların yanında dünya ekonomisinin gündemi de ele alınacak. Etkinlik ile ilgili bilgi veren EBES'in kurucularından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Mehmet Hüseyin Bilgin, her yıl biri İstanbul’da, ikisi de yurt dışında olmak üzere üç uluslararası konferans tertip ettiklerini belirtti. EBES’in konferanslarına ilginin giderek arttığını ve bu konferansların gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini vurguladı. EBES konferanslarının önemli bir özelliğinin de yabancı katılım oranının yüksekliği olduğuna dikkat çeken Bilgin, “Bu konferansta da yabancı katılım oranı yüzde 80’in üzerinde. Dolayısıyla EBES, Türkiye’nin bilimsel alanda tanıtımına da büyük katkı yapıyor.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.