Duma Anayasa Komisyonu Başkanı: Uluslararası Adalet Kimseyi Durdurmuyor

Duma Anayasa Komisyonu Başkanı: Uluslararası Adalet Kimseyi Durdurmuyor

Avrasya İnisiyatif ve İşbirliği Derneği'nin düzenlediği 'Uluslararası Türk-Rus Hukuk Forumu İstişare Toplantısı' yapıldı. Toplantıya katılan Duma Anayasa Komisyonu Başkanı Vladimir Pligin, "Adalet o kadar tahrip olmuş ki özellikle uluslararası...

Avrasya İnisiyatif ve İşbirliği Derneği'nin düzenlediği 'Uluslararası Türk-Rus Hukuk Forumu İstişare Toplantısı' yapıldı. Toplantıya katılan Duma Anayasa Komisyonu Başkanı Vladimir Pligin, "Adalet o kadar tahrip olmuş ki özellikle uluslararası adalet kimseyi durdurmuyor." dedi.

Beşiktaş'taki Four Seasons Bosphorus Hotel'de yapılan toplantıda aynı zamanda ünlü Azeri hukukçu Prof. Dr. İlham Rahimov'un ‘Suç ve Ceza’ &‘Suç ve Ceza Felsefesi’ kitapları tanıtım töreni de gerçekleştirildi. Toplantıda, yazarın eserlerinin hukuk literatürüne ve Türk okuruna sağladığı yeni perspektifler ve eserlerdeki örneklemeler ışığında, çağımız dünyasının ve Avrasya bölgesinin etkin bu iki aktörünü ilgilendiren hukuki ve aynı zamanda sosyal konular üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Protokol konuşması yapan Duma Anayasa Komisyonu Başkanı Vladimir Pligin, dünyanın zor dönemlerden geçtiğini ve benzer seminerlerde geleceğin belirsizliğinden bahsedildiğini söyledi. Hukuk'un önemine değinen Pligin, "Adalet o kadar tahrip olmuş ki özellikle uluslararası adalet kimseyi durduramıyor. Bana göre sadece bu değil aynı zamanda 20. yüzyılın gelişmesini sağlayan temelinde kaydığını görüyoruz." diye konuştu. Pligin, "Dünyanın gidişatı ve insan haklarının ve özgürlüklerinin alı konmasına verilen sıradan tepkiler en büyük tehlikelerden birini oluşturmakta. Adaletin rolü ve insan hakları ve özgürlüklerinin rolü bana göre her toplumun gündeminde olmalı." dedi.

TÜRKİYE VE RUSYA İLİŞKİLERİ GELİYOR

Türkiye- Rusya ilişkilerine de değinen Pligin, "Ülkelerimiz arasında hem ekonomik hem kültürel gelişmeler oluyor. Bunu ülkenize gelen turist sayısında ve Türk işadamların ülkemizde yaptığı yatırımlarda görebilirsiniz. Ülkeler arasında bazen sorunlar yaşansa da halklar arasında saygı kalıcı olmuştur." şeklinde konuştu.

Plugin, son olarak yazdığı kitaplarından dolayı hukukçu Prof. Dr. İlham Rahimov'un tebrik ederken diğer Rus hukukçularda konuşmalarında kitaptan alıntılar yaparak katılımcılara anlattılar.

Açılış konuşması sonrası Burhan Kuzu, Pligin'e plaket verdi. Toplantıya Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile birlikte AK Parti Milletvekili İsmail Safi, HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, Eskil Milletvekili Nevzat Yalçıntaş da katıldı. Rusya'dan ise Pligin'in de aralarında bulunduğu ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen 20 kişilik üst düzey bürokrat, senatör, akademisyen ve işadamı ile temsil edildi.

Toplantıya, Türk, Rus ve Azeri hukukçu ve bilim adamların katıldığı oturumlarla devam edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.