Düğün pilavı krizi tetikliyor

Düğün pilavı krizi tetikliyor

Havaların ısınması ile birlikte pilavlı düğün merasimlerinde artış yaşanıyor.

Diyetisyen Betül Güney vatandaşları uyararak, “Düğün pilavı, kalp krizi, obezite ve şeker hastalığını tetikliyor. Yemeklerin yağlı olması ise ayrıca bu tehlikeyi artırıyor. Dikkatli olunmalı” dedi

Yoğurt çorbası, etli pirinç pilavı, bamya çorbası ve irmik helvası gibi menü ile düğüne katılanlara ikram edilen Konya düğün pilavı, büyük ilgi görüyor. Etli pilav, Konyalı vatandaşların toplu organizasyonlarda vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda tescillenen ve genellikle erkek tarafı tarafından verilen düğün pilavının tadına doyum olmuyor. Yemesi zevkli olan düğün pilavının, bir o kadar da zararlı olduğu söyleniyor.  Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel Büyükşehir Hastanesi Diyetisyeni Betül Güney, vatandaşları aşırı tüketim noktasında uyardı.

15-3betul-guney.jpg

DOYUMLUK DEĞİL TADIMLIK OLSUN

Diyetisyen Betül Güney, Konya'da düğün pilavı geleneğinin çok yaygın olduğunu belirtti. Bir gün içinde farklı düğünlerin yapıldığını ve vatandaşların düğün pilavına katıldığını aktaran Güney, “Güne düğün pilavı yerine normal kahvaltı yaparak başlanılması gerekir” dedi. Düğün pilavını tüketirken doyumluk değil tadımlık tüketilmesi gerektiğini hatırlatan Güney, “Gerek obezite ve şeker hastalığı gerekse kalp krizi, insanların korkulu rüyası haline geldi. Düğün pilavı menüsü içinde yer alan pirinç pilavı saydığımız bütün bu hastalıklara yol açabiliyor. Sebep olarak da düğün pilavının yağlı olmasını gösterebiliriz. Her şey kararında güzel” 

PİRİNÇ KONYA'DA SIK TÜKETİLİYOR

Şehir hayatında pirincin sık tüketildiğini kaydeden Güney, “Pirinç, birçok insanın en sevdiği yemek listesinde yer alıyor. Ya da en sevilen yemeğin yanında tamamlayıcı olarak görülüyor” şeklinde konuştu. “Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirinç, diyabet riskini artırır” diyen Güney,  “Tekrar söylemekte fayda var. Fazla tüketildiği takdirde aşırı kilo alımları yaşanabilir ve pek çok hastalığa davetiye çıkarabilir.  Düğün mevsimi yavaş yavaş başladı. Pilavlar daha çok tüketilecek. Dikkatli olunmalı” açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum