Düğün acıya döndü

Düğün acıya döndü

Üç gün sonra evlenecek olan kızının düğün hazırlıklarını yapan baba kalp krizi geçirdi. Ambulans içerisinde duran kalbi iki kez çalıştırıldı ancak yorgun kalbi üçüncü krize dayanamadı

KALBİ ÜÇÜNCÜ KRİZE DAYANMADI

Pazar günü evlenecek olan kızının düğün heyecanını yaşayan 55 yaşındaki Mustafa Gümüş dün sabah saatlerinde evinde kalp krizi geçirdi. Ambulansla Numune Hastanesi’ne getirilen Gümüş’ün kalbi yolda iki kez durdu. Sağlık Ekipleri’nin ambulans içinde yoğun çabaları sonucu Gümüş’ün duran kalbi masaj ile yeniden çalıştırıldı. Ancak Gümüş’ün yorgun kalbi daha fazla dayanamadı acil servis önünde yaşama veda etti.

KIZININ DÜĞÜNÜNÜ GÖREMEDİ

4 çocuk babası Mustafa Gümüş’ün büyük kızı Şeyma Gümüş’ün pazar günü Ankara Gölbaşı’nda düğününün olacağı öğrenildi. Mustafa Gümüş’ün eşi Nermin Gümüş ise hayat arkadaşının kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği haberini kızının çeyizini hazırlamak için gittiği Ankara’da öğrendi. Kızının mürüvvetini görmeden hayata veda eden Gümüş gözyaşları ve dualar ile üçler mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI
Numune Hastanesi Acil Servis önü dün acı bir ölüm olayına daha tanıklık etti. Konya’da uzun yıllar kasaplık yapan Toros Kasap sahiplerinden 55 yaşındaki 4 çocuk babası Mustafa Gümüş Karatay Lisesi arkasındaki evinde dün sabah saatlerinde kalp krizi geçirdi. Oğlu Halil ve gelini Fatma Gümüş tarafından çağrılan ambulans ile Numune Hastanesi’ne getirilen Mustafa Gümüş’ün kalbi yolda iki kez durdu. 112 Acil Sağlık Ekipleri’nin ambulans içerisinde yoğun çabaları sonucu Gümüş’ün duran kalbi masaj ile yeniden çalıştırıldı. Doktorlar yaşlı şahısın kalbini hastaneye gelene kadar çalıştırmayı başardı ancak acil servis önüne geldiklerinde Mustafa Gümüş’ün yorgun kalbi daha fazla dayanamadı ve oğlu ile gelininin gözleri önünde durdu.
KIZININ DÜĞÜNÜNÜ GÖREMEDİ
Bağ-Kur emeklisi, Konya’da kasaplık yaptığı uzun yıllar boyunca geniş bir çevre edinen ve herkes tarafından çok sevildiği öğrenilen Mustafa Gümüş’ün hayatını kaybettiğini öğrenen oğlu Halil, küçük kızı Ayşe ve gelini Fatma Gümüş acil servis önünde sinir krizi geçirirken yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Öte yandan Mustafa Gümüş’ün büyük kızı Şeyma Gümüş’ün pazar günü Ankara Gölbaşı’nda düğününün olacağı ailenin acısını katladı. Mustafa Gümüş’ün eşi Nermin Gümüş ise hayat arkadaşının kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği haberini 3 gün sonra evlenecek olan kızının çeyizini hazırlamak için gittiği Ankara’da öğrendi.
ÇOCUKLARI BİRBİRİNE SARILDI
Babalarının ölüm haberi ile yıkılan ve acil servis önünde sürekli olarak sinir krizi geçiren Mustafa Gümüş’ün çocukları birbirlerine sarılarak gözyaşı dökmesi çevrede bulunan herkesi duygulandırdı. Babasını kendi elleri ile hastaneye getiren Halil Gümüş, babasının gözleri önünde hayatını kaybetmesinin büyük bir acı olduğunu ifade ederek, “Babam daha öncede böyle bir rahatsızlık yaşamıştı. Sabah evde iken bir anda fenalaştı. Hemen ambulansa haber verdik ancak hastaneye gelene kadar yaşamını yitirdi. Babam Konya’da çok uzun yıllar kasaplık yapmış ve herkes tarafından sevilip sayılan birisi idi. Pazar günü kız kardeşimin Ankara Gölbaşı’nda düğünü vardı. Babam kardeşimin düğününü yapacağı için çok mutlu idi ama bu mutluluğu uzun sürmedi. Annem kardeşimin çeyizlerini götürmüştü. Anneme acı haberi vermem çok zor oldu” diyerek gözyaşı döktü.
GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ
55 yaşında hayata veda eden 4 çocuk babası Mustafa Gümüş’ün cenazesi oğlu ve yakınları tarafından Numune Hastanesi morgundan alınarak Karatay Lisesi civarında evinin yanındaki camide yıkandıktan sonra cenaze aracı ile Sultan Selim Camii’ne getirildi. Gümüş’ün cenazesi ailesi, yakınları, dostları ve çok sayıda seveninin katıldığı cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı’nda gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Pazar günü evlenecek olan kızının mutlu gününü göremeyen Gümüş’ün ölüm haberi ailesinin yanı sıra meslektaşları arasında da üzüntü ile karşılandı.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.