Dualarla uğurlandılar

Dualarla uğurlandılar

Geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Sephavan Camii İmamı Esat Sami Erfidan ve eşi Emine Erfidan dün gözyaşları ve dualarla son yolculuklarına uğurlandı

Önceki gün sohbet toplantısından gelirken Hasanköy yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden Sephavan Camii İmamı Esat Sami Erfidan ve eşi Emine Erfidan dün yüzlerce sev eninin katıldığı cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı. Önceki gün Yaylapınar Mahallesi’nde bir sohbete katıldıktan sonra evlerine dönen Sephavan Camii İmamı 48 yaşındaki Esat Sami Erfidan’ın kullandığı 42 U 9714 plakalı otomobil Antalya Çevreyolu Hasanköy Kavşağı’nda görgü tanıklarının ifadesine göre kırmızı ışık ihlali yaptığı öne sürülen Hamit A. idaresindeki 42 NF 963 plakalı TIR’ın altında kalmıştı.
Çarpmanın etkisi ile TIR altında bir süre sürüklenen otomobilin sürücüsü 48 yaşındaki Esat Sami Erfidan ile yanında bulunan eşi 49 yaşındaki Emine Erfidan ağır yaralanmıştı. Kazanın ardından hastanelere kaldırılan Çumra İmam Hatip Lisesi'nin ilk mezunlarından Esat Sami Erfidan ile eşi Emine Erfidan doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak kısa aralıklarla hayata veda ettiler. Korkunç kaza sonucu hayatlarını kaybeden Erfidan çiftinin cenazeleri otopsileri yapıldıktan sonra yakınlarına teslim edildi. Meram Araştırma ve SÜ. Meram Tıp Fakültesi morgundan alınan Erfidan çiftinin cenazeleri daha sonra Meram Yaka Çolakoğlu Camii’ne ait gasılhaneye getirildi. Talihsiz çiftin cenazeleri burada arkadaşları tarafından yıkandıktan sonra cenaze aracı ile Sultan Selim Camii önüne getirildi. Burada yüzlerce seveni tarafından karşılanan talihsiz çiftin cenazeleri Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı’nda toprağa verilmek üzere omuzlara alındı. Aşırı kalabalık nedeni ile Erfidan çiftinin cenazeleri dakikalar sonra kabirlerinin yanına gelebildi. Esat Sami ve Emine Erfidan çiftinin cenazesine İlahiyat Fakültesinde okuyan kızları 21 yaşındaki Rümeysa Betül, 20 yaşındaki Aliye Merve, İstanbul’da hafızlık eğitimi olan oğlu 16 yaşındaki Muhammet Emre ile İlköğretim Okulu’na giden 10 yaşındaki Taha Selman Erfidan’ın yanı sıra ailesi, yakınları, sevenleri, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ve yüzlerce cemaati katıldı. 1982 yılında mesleğe başlayan 1998 yılında ise Sephavan Mahallesi’ndeki Sephavan Cami’ye imam olarak atanan Esat Hoca tam 22 yıldır aralıksız bu caminin imamlığını yapıyordu. Sephavan Mahallesi sakinlere 22 yıllık imamları Esat Hoca’nın vefatından büyük üzüntü duyduklarını ifada ederek onu hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Esat Hoca’nın tam 25 yıldır arkadaşı olan ve camiinin karşısında bisiklet tamir atölyesi bulunan İbrahim Ergül, Esat Hoca’nın vefatını duyduğu zaman fenalık geçirdiğini söyledi. Ergül, “Esat Hoca 25 yıldır mahallemizin imamı idi. Kendisi ile hiç ara vermeden 25 yıllık dostluğumuz oldu. Onun için ne söylesem az gelir” dedi. Esat Hoca’yı uzun yıllardır tanıdıklarını söyleyen cemaatinden bazı sakinler, “Ani ölümü başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu. Geride kalan çocuklarını çok zor bir dönem bekliyor. Ancak biz şuna inanıyoruz ki evlatları da aynı kendisi gibi yetiştiği için bu imtihanı kısa sürede başarı ile sonlandıracaktır. Emir Allah’ın buna hiçbir kimse bir şey diyemez. Kendisine bir kez daha rahmet diliyoruz. Geride kalanlarına Allah sabır versin” dedi. Geçirdikleri acı bir kaza sonucu aramızdan ayrılan Esat Sami Erfidan ile eşi Emine Erfidan’ın cenazeleri toprağa verildikten sonra cenazeye katılan yüzlerce seveni Erfidan ailesinin yakınlarını taziyede bulunduktan sonra mezarlıktan ayrıldı.
 
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum