Dsp'li Çakmak: Etnik Kimliğe Bağlı Söylemleri Tehlikeli Buluyoruz

Dsp'li Çakmak: Etnik Kimliğe Bağlı Söylemleri Tehlikeli Buluyoruz

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, siyasi iradenin, Gezi Park'ı eylemleri sonrası, masum çevreci taleplere sert tepki göstermesine bağlı gönül kırıcı ve yıkıcı söylemlerin ülke insanını kutuplaştırdığını...

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, siyasi iradenin, Gezi Park'ı eylemleri sonrası, masum çevreci taleplere sert tepki göstermesine bağlı gönül kırıcı ve yıkıcı söylemlerin ülke insanını kutuplaştırdığını savundu.

Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili değerlendirmede bulunan Çakmak, seçimlerin adil bir şekilde yapılmadığı kanaatinde olduklarını, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın seçim öncesi başbakanlık makamını bırakmaması bağlı devletin bütün imkanlarını kullanması nedeniyle hakkaniyetli bir seçim olmadığı inancını taşıdıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı seçimini izleyen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) uluslararası gözlemciler heyetinin önümüzdeki günlerde açıklayacağı raporda bu gerçeğin net bir şekilde görüleceğini belirten Çakmak, sandıktan çıkan tercihe her zaman saygılı oldukları, Erdoğan'ın seçim meydanlarında söylediği etnik kimliğe ait sözlerine ülke insanında ayrışmaya neden olacağı için her daim karşı olacaklarını söyledi.

12'nci cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın kendisine oy vermeyen kitlenin tercihine saygı duyarak bir önce ayrıştırma, karalama, ötekileştirme, kutuplaştırma ve etnik kimliğe ait söylemlere son vermesi gerektiğinin altını çizen Çakmak, "Desteklediğimiz Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bu seçimin kaybedeni olarak görmüyoruz. Aksine bu ülkede toplumsal birliktelik ve siyasette farklılıkları zenginlik görmeye bağlı bir araya gelmesini sağlama bakımından kazançlı olduğuna inanıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal siyasi uzlaşısı yaşandı. Bu vesile ile CHP'li MHP'liyi, MHP'li DSP'liyi, CHP'li BBP'liyi, DSP'li DP'liyi ve MHP'li LDP'li ve LDP'li BBP'liyi yalından tanıma fırsatı elde etti. Bu bile başlı başına bir zenginlik. İhsanoğlu ismi bu ülkede söz konusu vatan olunca siyasi kaprisler bir yana bırakılarak ortak akıl işletilerek ortak paydada bir araya gelinebileceğini gösterdi. Bu en büyük kazanç." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.