Dsp'li Çakmak: Bu Seçim Bize Bir Oyun Ne Kadar Değerli Olduğunu Gösterdi

Dsp'li Çakmak: Bu Seçim Bize Bir Oyun Ne Kadar Değerli Olduğunu Gösterdi

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, cumhurbaşkanı seçiminin bir oyun ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasındaki en önemli etkenin...

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, cumhurbaşkanı seçiminin bir oyun ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasındaki en önemli etkenin sandığa gitmeyen seçmen olduğunu belirten Çakmak, 55 milyon seçmenin yüzde 27'sinin sandığa gitmeyerek oy vermemesinin ülke demokrasisi adına üzüntü verici olduğunu kaydetti. Çakmak, Side'de yaptığı açıklamada, Manavgat'ta yaklaşık 39 bin seçmenin sandığa gitmeyerek vatandaşlık görevini yerine getirmemesini aydınlık Türkiye adına karamsarlığa sevk ettiğini ifade etti.

Seçmenin tatil keyfini bozmayarak sandığa gitmemesinin 30 Mart'ta yüzde 43 oyu olan AK Parti'nin cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan Erdoğan'a yüzde 52 oranında yansıdığını belirten Çakmak, "Bu seçimde de bir oyun ne kadar önemli olduğunu gördük. Sandığa gitmeyen seçmen Erdoğan'ı Çankaya'ya çıkardı. Erdoğan, esas teşekkür etmesi gereken seçmen kitlesi sandığa gitmeyen seçmenler. Bir oydan ne çıkar diye basite almayalım. Bir oy ülkenin kaderini değiştiriyor. Benim bir oyumla mı seçimlerin kaderi değişecek diyenler, bir oyla nelerin değiştiğini gördü. " diye konuştu.

Çakmak,12'nci cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'dan kendisine oy veren vermeyen herkese karşı eşit mesafede olmasını ve hiçbir kimseyi söylemleriyle ötekileştirmemesini beklediklerini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.