Dr. Kenan Şeker: Kan Bağışında Ciddi Bir Düşüş Var

Dr. Kenan Şeker: Kan Bağışında Ciddi Bir Düşüş Var

Türk Kızılayı kan bağış TIR'ı Muş kent merkezinde stant açtı. Merkez ve 3 ilçede kan toplayacaklarını belirten Muş Kızılayı Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, 500 ünitenin üzerinde kan bağışı hedeflediklerini söyledi.Türk...

Türk Kızılayı kan bağış TIR'ı Muş kent merkezinde stant açtı. Merkez ve 3 ilçede kan toplayacaklarını belirten Muş Kızılayı Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, 500 ünitenin üzerinde kan bağışı hedeflediklerini söyledi.

Türk Kızılayı kan bağış TIR'ı 5 gün Muş’ta hizmet vermek üzere kent merkezine geldi. İlk olarak Varto ilçesinde stant açan TIR'ın sadece 60 ünite bağış topladığı, daha önceki rakamın ise 100 ünite olduğu belirtildi. Muş Kızılayı Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, kan bağışında ciddi bir düşüş olduğunu, ülke genelinde de düşüş yaşandığının altını çizdi. Dr. Şeker, ağustos ayı kan bağış TIR'ı uygulamasıyla merkez ve 3 ilçede toplam 500’ün üzerinde kan bağışı almayı planladıklarını ifade etti.

'TÜM MUŞ HALKINI KAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUZ'

Muş halkını kan bağışına davet eden Dr. Şeker, şunları söyledi: "Düzenli bir şekilde kan bağış kampanyalarımızı sürdürüyoruz. Kan bağış TIR'ımız 18 Ağustos itibariyle Varto ilçemizde başladı. 19–20 Ağustos tarihlerinde Muş merkez, 21 Ağustos Bulanık ve 22 Ağustos tarihinde ise Malazgirt ilçemizde stantlar kurulacaktır. Varto ilçemizde kan bağışı beklediğimin çok altında oldu. Normalde Varto’da 100 ünitenin üzerinde kan bağışı alıyorduk. Ağustosta ise yaklaşık 60 ünite kan aldık. Normalde ilçelerde günlük 170 ile 180 ünite kan alıyorduk, Muş merkezde 350 ünitenin altına düşmüyorduk. Şu an günlük 100 ünite hedefinin altına düşmemeye gayret ediyoruz. Ortalama olarak beklentimiz 500 ünitenin altına düşmemektir. Bu rakamlar, bölgede kan bağışı oranının düştüğünü gösteriyor. Ramazan ayı itibarıyla tüm Türkiye’de kan bağışında azalma oldu. Yazın sıcakların artmasıyla ülke genelinde kan bağışında bir azalma söz konusu ve bundan biz de etkilendik. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz."

'BAYANLAR KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ'

Seslendirilen Türkçe ve Kürtçe müziklerin kan bağışı kampanyasına dikkatleri çektiğini ifade eden Dr. Şeker, özellikle bayanların daha çok ilgi gösterdiğini kaydetti. Bayan kan bağışçı sayısının daha önce çok az olduğunu açıklayan Dr. Şeker, "Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Halkımızın desteğini bekliyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.