Dpü Rektörü Karaaslan: Fizik Tedavi Hastanesi 6 Ay Sonra Hazır

Dpü Rektörü Karaaslan: Fizik Tedavi Hastanesi 6 Ay Sonra Hazır

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, üniversite bünyesinde yapımı süren 520 yatak kapasiteli Fizik Tedavi Hastanesi'nin 6 ay sonra hizmet vermeye başlayacağı söyledi.    Prof. Dr. Karaaslan, üniversite...

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, üniversite bünyesinde yapımı süren 520 yatak kapasiteli Fizik Tedavi Hastanesi'nin 6 ay sonra hizmet vermeye başlayacağı söyledi.

    Prof. Dr. Karaaslan, üniversite bünyesinde yapımı halen devam eden Fizik Tedavi Hastanesi'nin 6 ay gibi kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacağı belirterek "Kütahya, sahip olduğu bu tür donanımlarla, özellikle fizik tedavi konusunda marka olacak." dedi.

Kütahya Aktif Teknik Elemanlar Derneği (KATED) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Cihan ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Rektör Karaaslan, üniversite olarak yaptıkları çalışmalardan ve projelerden bahsetti. Türkiye'de hiçbir üniversitede olmayan çok sayıda özelliğe ve imkana sahip olduklarını, çok sayıda önemli bilimsel çalışmalar yürütüldüğünü ve yakın bir zamanda DPÜ'nün hatırı sayılır bir bilim merkezi haline dönüşeceğini dile getiren Karaaslan, "Başarılı olmamız için tüm olanaklar sağlanmış durumda. Bu nedenle de, hedeflerimizi yüksek tutuyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Devletimiz çalışana ve projesi olana desteği kısıtlamıyor. Bize de durmadan çalışmak kalıyor. Üniversitemizin fiziki anlamda Türkiye'de bir eşi yok. Eğitim ve bilim olarak da hedeflediğimiz seviyeye gelmemiz için projelerimiz hazır. Üniversite yönetimi olarak son derece uyumlu çalışıyoruz. Bu memleketin insanı olarak üniversitemizin ve ilimizin gelişmesi adına üzerimize düşeni yapmaya mecburuz." ifadesini kullandı.

    KÜTAHYA BİR KONGRE MERKEZİ OLACAK

    Halen yapımı süren kongre merkezinin, büyük konferanslara cevap verebilecek mekanlardan, küçük çaplı ihtiyaçlara kadar çok sayıda toplantı salonunu bünyesinde barındırdığını da dile getiren Rektör Karaaslan, "Kütahya'nın bir kongre merkezi olması için üniversitemiz sınırları içinde bu yatırıma başladık. Bin yatak kapasiteli otelimizi de yaptığımızda, burada büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmış olacağız. Burası, çok sayıda sosyal ve sportif faaliyetlerin de gerçekleştirilebileceği bir merkez olacak. Bizim derdimiz, üniversitemizin hakkıyla üzerine düşeni yapması. Burasının bir bilim yuvası olması için gayret gösteriyoruz. 5 yıl içinde dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında olmayı hedefliyoruz. Bundan daha da iyisi, 10 yıl içinde DPÜ'nün, dünyanın ilk 50 üniversitesi arasında olacağını hedefledik ve buna yürekten inanıyoruz. Akademik kadrolarımızı, fiziksel donanımımızı ve bilimsel alt yapımızı buna göre yapılandırıyoruz." şeklindeki konuştu.

    Karaaslan şunları söyledi: "Öğrencilerimiz 1 yıl hazırlık okuyacak. İngilizceyi zorunlu yapacağız. Eğer, her geçen gün daha fazla globalleşen dünyada söz sahibi olmak istiyorsak, bilimsel çalışmaların yanında dil problemini de çözmek zorundayız. Devletimizin kaynaklarını sonuna kadar kullanıyoruz ama her kuruşunda saçı bitmedik yetimin hakkı olduğu bilincimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Bir çay kaşığı bile alırken pazarlık yapıyoruz. Personelimizin önemli bilimsel çalışmaları var. Bunları zamanı geldiğinde duyuracağız.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.