Dp İl Başkanı Çakır: İhsanoğlu’nun Adaylığı Türkiye İçin Önemli Fırsat

Dp İl Başkanı Çakır: İhsanoğlu’nun Adaylığı Türkiye İçin Önemli Fırsat

Demokrat Parti (DP) Kütahya İl Başkanı Mehmet Çakır, Türkiye’de demokrasinin gelişmesi, huzurlu bir Türkiye’nin tesisi ve ötekileştirmelerin son bulması için cumhurbaşkanı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının Türkiye için...

Demokrat Parti (DP) Kütahya İl Başkanı Mehmet Çakır, Türkiye’de demokrasinin gelişmesi, huzurlu bir Türkiye’nin tesisi ve ötekileştirmelerin son bulması için cumhurbaşkanı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

DP İl Başkanı Mehmet Çakır, yaptığı açıklamada, AK Parti’nin ayrıştırıcı bir siyasi anlayış kullandığını, başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise ötekileştirici, kavgacı ve muhalifliğe tahammül edemediğini belirterek, “10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimi tarihi bir fırsattır. Ülkenin huzura, herkesi kucaklayan bir dile ve anlayışa kavuşması için herkesin cumhurbaşkanıyım diyen, kendine oy vermeyenlerin rızasını arayan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermeye Demokrat Parti olarak tüm vatandaşlarımızı çağırıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının Türkiye için tarihi bir fırsat olduğunun altını çizen Çakır, açıklamalarında şunları söyledi: “Ülkede yeniden birliği, beraberliği tesis edilmesini istiyorsak, kavgadan yana, kin, nefret ve öfkeden beslenen Erdoğan’ın değil herkesin cumhurbaşkanı olma iddiasını ortaya koyan, bana itaat edin diyen değil, hukukun üstünlüğünü, kanun hakimiyetini ve demokrasiyi savunan bir aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemek biz demokratların boynunun borcudur. Ülkede huzurdan yana olan herkesin de İhsanoğlu’nu destekleyeceğini düşünüyoruz. Son iki aydır Ekmeleddin İhsanoğlu ve Erdoğan’ın konuşmalarını karşılaştırdığımızda Ekmeleddin Hoca'nın nezaketli üslubunu fark edeceksiniz. Bu ülkede kardeşlik ve birlik için önemlidir. Yolsuzluk iddiaları nedeniyle 4 bakanı istifa ettiren Erdoğan, bu bakanları ve kendi çevresine kadar gelen yolsuzluk iddiaları nedeniyle öfke, kin ve nefret dilini kullanıyor, mahkemeler kurduruyor, hakim ve savcıları alıyor görevden, yerine kendisine göre atamalar yapıyor. Bu, fevkalade yanlış tutumu cumhurbaşkanı olunca da devam ettireceğim, ülkede huzur bırakmayacağım diyor. Bu anlayış ülkeye bir şey kazandırmayacaktır. Erdoğan’ı desteklemek demek huzursuzluğun devam etmesi demektir. Türkiye’de yeniden milli birlik ve beraberliği, demokrasiyi, hukuku ve adaleti tesis edecek bir siyaset anlayışı ve aklıyla, büyük Türk milletini buluşturma mecburiyetindeyiz. Türkiye’yi kutuplaştıran, insanları siyasi ihtirasları uğruna birbirine düşman haline getirenlere karşı ortak paydada buluşmak adına DP olarak, her vesilede demokrat kimliğini ifade eden, akademik geçmişi, hizmetleri ve tecrübesiyle İhsanoğlu’nun şahsında bunu bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.