Donetsk'te Rus yanlıları bağımsızlıklarını ilan etti

Donetsk'te Rus yanlıları bağımsızlıklarını ilan etti

Rusya yanlısı göstericiler, Ukrayna'nın Donetsk Bölge Valiliği binasını ele geçirerek, “Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin” kurulduğunu duyurdular

Ukrayna'nın doğusundaki 3 büyük kentte, Rusya'ya katılmak için referandum isteyen göstericiler dünden bu yana hükümet binalarını işgal eylemleri yapıyor. Son olarak Donetsk kentinde birkaç günden bu yana devam eden Rusya yanlısı gösterilerde önemli gelişme meydana geldi.

VALİLİĞE RUS BAYRAĞI

Ukrayna'nın Donetsk Bölge Valiliği Rusya yanlısı göstericiler tarafından ele geçirildi. Sayıları 2 bini geçtiği belirtilen göstericiler valilik binasının kapı ve pencerelerini kırarak içeri girdiler. İlk katı ele geçiren göstericiler Ukrayna bayrağını kaldırarak Rusya bayrağı diktiler. Emniyet güçlerinin ve tomanın hazır bulunduğu valilik binası önünde polislerin göstericilere müdahale etmediği görüldü.

BAĞIMSIZLIKLARINI İLAN ETTİLER

Rusya yanlısı göstericiler, tek taraflı olarak Ukrayna'dan bağımsızlıklarını ilan ettiler. Interfax’ın bölgeden edindiği bilgiye göre, merkez yönetim binasında toplantı yapan grup “Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin” kurulduğunu duyurdu.

PUTİN'DEN BARIŞ GÜCÜ TALEBİ

ITAR TASS'ın Haber Ajansı gelişmeyi Ukrayna'nın Donetsk kentinde "Halk Cumhuriyeti" ilan eden Rusya yanlıları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den barış gücü talebinde bulundu şeklinde duyurdu.

Donetsk'in yanı sıra Luhansk e Harkov şehirlerinde de Rusya yanlısı gösteriler devam ediyor. Luhansk'ta göstericiler bir silah deposunu ele geçirdiler.

MOLDOVA DA KARIŞTI

Moldova'nın başkenti Kişinev'de de hem Rusya yanlıları, hem de karşıtları gösteriler düzenledi. Rusya karşıtları, Moldova'nın Transdinyester bölgesinin Moskova tarafından ilhak edileceğini düşünüyorlar. Rusya yanlıları ise Avrupa Birliği yerine Rusya'yı tercih ettiklerini söyleyerek eylemlerine devam ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.