Dolar zirveden inmiyor

Dolar zirveden inmiyor

Kur, Asya işlemlerinde 4.0620 ile yeni zirveyi gördü.

Türk Lirası'nda güçsüz görünüm, haftanın son işlem gününe başlarken devam ediyor. Dolar/TL, Asya piyasalarında 4,0620 ile tarihi zirvesini yenilerken, 4.05'in üzerinde işlemler devam ediyor. Euro/TL de 4,9776 seviyesi ile yeni rekorunu gördü.

Saat 08:30 itibariyle dolar/TL 4.0580 ve euro/TL 4.9690 seviyesindeler.

Yurtiçinde Moody's'in not indirimi, jeopolitik gelişmeler, enflasyon/cari açık gibi makroekonomik verilerde bozulma risk iştahında azalmasında rol oynadı. Yanı sıra yurtdışında 'ticaret savaşı' kaygıları etkili olmaya devam ediyor. ABD ve Çin arasında ticaret gerilimi devam ederken, ABD Başkanı Trump'tan bir hamle daha geldi. Trump, ABD Ticaret Temsilciliğinden (USTR) Çin'e 100 milyar dolarlık "ilave gümrük vergisi" getirilmesini talep etti. Trump'ın Çin'den gelen misillemeye karşı misillemeyle yanıt vermesine yönelik bu adımı, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret savaşını çok daha ciddi hale getirecek "tehlikeli bir kumar" olarak nitelendirildi.

Bugün TSİ ABD'de istihdam verileri açıklanacak. Tarım dışı istihdamın 178 bin, işsizlik oranını yüzde 4,0 olacağı tahmin  ediliyor.

Bu arada Çin piyasaları tatil nedeniyle bugün kapalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.