Döküm sektörü Konyada buluştu

Döküm sektörü Konyada buluştu

Döküm sektörünü bir araya getiren Konya Döküm 2011 ve Konya 4. Yan Sanayi Fuarları düzenlenen törenle açıldı

Döküm sektörünü bir araya getiren Konya Döküm 2011 ve Konya 4. Yan Sanayi Fuarları düzenlenen törenle açıldı

 

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Konya Döküm 2011 ve Konya 4. Yan Sanayi Fuarları dün açıldı. KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleşen açılış törenine Konya Vali Yardımcısı Hayri Sandıkcı, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu, TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve oda temsilcileri ve davetliler katıldı.

Konya döküm fuarını 2 yıl sonra tekrar açmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yaptığı konuşmada, Konya 2. Döküm Teknolojileri, Kalıp, Paslanmaz, Çelik ve Metaller Fuarı ile Konya 4. Yan Sanayi Fuarı'nda ark ve kupol ocaklarında çeşitli alaşımların eritilip, kalıplara dökülmesi ile elde edilen döküm ürünlerinin, beyaz eşyadan, otomobile, şehir alt yapısındaki kanalizasyon kapaklarına kadar her alanda karşımıza çıktığına dikkat çekti. Ersözlü, ağırlıklı olarak KOBİ niteliğindeki firmaların hakim olduğu döküm sektöründe ülkemizin, Avrupa genelinde 5. sırada yer aldığını açıkladı. Bu fuarın sektöre destek vereceğinin de altını çizen Ersözlü, fuara 125 firma ve firma temsilcisinin katıldığını söyledi. Fuara 20 bine yakın ziyaretçi beklediklerinin de altını çizen Ersözlü, 2012 yılında ise TÜYAP olarak 15 fuar yapacaklarını açıkladı. Özellikle Tarım Fuarı için özel bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Ersözlü, “Tarım Fuarı için Türkiye’de ilk kez Konya’da kullanılacak 22 bin metrekarelik dev bir çadır getiriyoruz” dedi. Daha sonra konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu ise fuarın Konya için önemli olduğuna dikkat çekerek ülkemizde bulunan bin 71 döküm işletmesinden 210 tanesinin Konya’da olduğunu vurguladı. Son olarak söz alan Konya Vali Yardımcısı Hayri Sandıkcı ise, fuarın sektöre ivme kazandıracağına inandığını belirterek, gelecek yıllarda bu fuarın daha etkin hale geleceğine olan inancının tam olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından protokol ve davetlilerin kestiği kurdele ile ''Kondöküm 2011'' ve Konya 4. Yan Sanayi ortak fuarları açıldı. Açılış sonrası standları gezen davetliler, yetkililerden bilgi aldı.

MUHAMMET GÜMÜŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.