Doğu müziği ilgi gördü

Doğu müziği ilgi gördü

Hz. Mevlana’nın doğumunun 803. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 7. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali, 3. gününde de dinleyicileri mest etti.

Konya Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile tertiplenen  7. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali, Mevlana Kültür Merkezi’nden gerçekleştiriliyor. Festivalin 3. gününde Tayvan’dan Soul To Formosa Müzik Grubu sahne aldı. Katılımın yoğun olduğu festivale Vali Aydın Nezih Doğan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da iştirak etti.

BATI MÜZİĞİ KARŞISINDA DOĞU’NUN FELSEFESİNİ YANSITIYOR

Festivalin 3. günü, Hz. Mevlana’nın sözle ifadesi mümkün olmayan sınırsız aşkına, bütün insanlığı kucaklayan tevazu ve hoşgörüsüne layık bir anma programı çerçevesinde gerçekleşti. Tsun-Hui Hung, Yu-Ling Liu, Zong-Yue Liu ve Cheng-Hun Luo’dan oluşan Soul To Formosa Müzik Grubu, yıkıcı batı müziği karşında Tayvan ve Çin kültür motiflerinin yer aldığı doğu müziği sergiledi. Özellikle Çin coğrafyasının felsefi ve dini düşünce sistemlerinin müziklerini etkilediği görülen Soul To Formosa topluluğunun müzikleri dinleyici tarafından uzun süreli alkışlandı. 30 Eylül’e kadar devam edecek olan 7. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali, bugün Tuva’dan Alash Ensemble, yarın Yunanistan’dan Tropos Bizans Korosu, 27 Eylül Pazartesi Pakistan’dan Mehr ve Sher Alı, 28 Eylül Salı günü Toumanı Dıabate Mali’den ve son gün 30 Eylül Perşembe günü ise Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sahne alacak.

MUSTAFA AKÇA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.