Doğu Marmara Sanayi Ve Teknoloji Fuarı Açıldı

Doğu Marmara Sanayi Ve Teknoloji Fuarı Açıldı

Kocaeli'nde, 21 ülkeden 120 firmanın da katıldığı, Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK'14), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla açıldı. İlki 2013 yılında düzenlenen Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji...

Kocaeli'nde, 21 ülkeden 120 firmanın da katıldığı, Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK'14), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla açıldı. İlki 2013 yılında düzenlenen Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı bu yıl da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kapalı Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. 25-28 Eylül tarihleri arasında katılımcılarını ağırlayacak olan fuarda, firma, kurum ve kuruluşların 220 standı yer alacak.

Fuar açılışına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da katıldı.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, açılışta yaptığı konuşmada, geçen yıl 167 firma ve kuruluş katılım gösterdiğini, bu sene bu rakamın 220'ye çıktığını söyledi. Özdağ, şöyle devam etti: "Doğu Marmara Bölgesinde yer alan illerimizdeki işletmelerimizin yanı sıra bu yıl başka illerden ve hatta uluslararası firmalarımız da katılım gösterdiler. Bu fuar ile en büyük beklentimiz; firmalarımızın başarılı işbirlikleri kurmalarıdır. Ülkemizin önde gelen işletmeleri fuarda yer alıyorlar. En önemlisi; bu yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve ASELSAN Fuara birer stantla katıldılar. Katılan her bir firmamıza ve kurumlarımıza tek tek teşekkür ediyorum."

Bu sene SANTEK’14 ile eş zamanlı gerçekleştirdikleri etkinliklerle fuara daha cazip hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Özdağ, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve ASELSAN’ın katılımları ile firmalarımız savunma sanayinin ihtiyaçlarını tanıma ve işbirliği kurabilme fırsatı yakalayacaklar."diye konuştu. Özdağ, "21 farklı ülkeden 120 yabancı firma, Türk firmaları ile işbirliği yapmak amacıyla Kocaeli’ne geldiler. Etkinliğe Türk firmalarla beraber toplamda 250’yi aşkın firma katılıyor. Böylece bölgemizdeki firmalarımızı yabancı firmalar ile buluşturuyoruz. Umarız firmalarımız başarılı işbirlikleri kurarlar. Hedefimiz 1.500’ün üzerinde uluslararası iş görüşmelerinin gerçekleşmesidir."dedi.

"ÜRETMEK TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL, PAZARLAMA DA ÖNEMLİ"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da fuarda güçlü işbirliği doğacağını belirterek,"İnşallah bu fuar bunu ön plana çıkarır. Fuara 21 farklı ülkeden katılımcılar var." dedi.

2008 krizinden sonra üretimin öneminin daha iyi anlaşıldığının altını çizen Işık, şunları kaydetti: "2008 krizi başarıyla yönettik. Şimdi 62. hükümet programında üretime daha çok anlayışı benimsedik. Türkiye büyümenin lokomotifi olması bizim için birinci öncelik. Bu noktada 62. hükümet programında önemli hedefleri önümüze koyduk. 25 alanda yapısal dönüşümü sağlayacağız. Daha teknolojisi yüksek ürünler üretmek önemli. Cumhuriyetin 100. kuruluş yılında 500 milyar ihracat hedefliyoruz. Bunun için ürettiğimiz malların teknoloji düzeyini yükseltmek gerekiyor. Bu kapsamda önemli çalışmaları başlattık, yürütüyoruz. İnşallah 2023'te 500 milyar dolar hedefini yakalayacağız. Bunu yaparken de ihracatın yüzde 15'ü teknoloji ürünü olacak. Bunu yapmak için sanayinin teknoloji ile bütünleşmesi gerekiyor. Artık babadan kalma yöntemle üretemeyiz. Üretmek tek başına yeterli değil bunun pazarlanması gerekiyor. Ticaretle üretimin ortak noktası bu."

Işık, firmaların dünyaya açılmalarının önemine değindi. Işık, bu kapsamda 21 farklı ülkeden 120 firmanın fuara katılmasının önemli olduğunun altını çizdi. Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Işık'ın da arasında bulunduğu protokol bir süre fuarı gezerek, firma yetkililerinden bilgi aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.