Doğar Doğmaz Öldürülen Fatime Bebek, 409 Şehitle Birlikte Toprağa Verildi

Doğar Doğmaz Öldürülen Fatime Bebek, 409 Şehitle Birlikte Toprağa Verildi

Bosna Hersek'in Saraybosna şehrinde Potoçari Hatır Merkezi'nde kimlikleri tespit edilen 409 şehit daha toplu cenaze namazı ile toprağa verildi.

Bosna Hersek'in Saraybosna şehrinde Potoçari Hatır Merkezi'nde kimlikleri tespit edilen 409 şehit daha toplu cenaze namazı ile toprağa verildi. Namaz sırasında bardaktan boşanırcasına yağan yağmura rağmen on binler saf tutup namaz kıldı, toplu dua etti. Gözyaşlarının sel olup aktığı törende toprağa verilen 409 kişi arasında en genci doğar doğmaz öldürülen Fatima bebekti. Fatime yaşasaydı bugün 18 yaşında genç bir kız olacaktı. Toprağa verilenlerin en yaşlısı ise 1919 yılında doğan Edhem Rahmanoviç'ti. Rahmanoviç öldürüldüğünde 76 yaşındaydı.

Cenazeye Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Çelik şöyle konuştu: "Aziz anneler, aziz şehit yakınları, bugün Boşnak kardeşlerimizin acıları paylaşmak ve desteğimizi bir kez daha ortaya koymak için burada toplanmış bulunuyoruz. Her gün 11 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen anma törenleri bir yanda acılarımızı tazelerken, diğer yandan savaşı ve özellikle soykırımı suçunun korkunç yüzünü insanlara bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu ve benzeri acıların tekrar yaşanmaması için, tüm halkların üzerine düşen sorumluluğu izah etmesi lazımdır. Geçmişte yaşananları unutmak, soykırım şehitlerin anlarına ve aziz ruhlarına yapılan en büyük kötülük olacaktır."

Törene Bakan Çelik ile birlikte Aliya İzzetbegoviç'in oğlu Bakir İzzetbegoviç, Bosna Hersek Yüksek Temsilci Valentin İnzko, Amerikan Büyükelçisi Patrik Moon ve birçok siyasetçi ve Bosna dostu katıldı.

Potoçari Mezarlığı'na bugüne kadar 5 bin 546 şehit gömüldü. Bugün toprağa verilenlerle birlikte bu rakam 6 bin 66'ya yükseldi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.