Doğanhisarlılar Derneği destek bekliyor

Doğanhisarlılar Derneği destek bekliyor

Doğanhisarlılar Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tarı, Doğanhisarlılardan derneğe sahip çıkmasını istiyor.

Derneğin kapısının kapalı olmasının sahiplenme duygusunun olmamasından kaynaklandığını ifade eden Yunus Tarı, derneğin sürekli açık kalmasının düzenli gelire bağlı personel görevlendirmekle mümkün olduğunu söyledi. Kurulduğu günden bu yana 15 ay boyunca derneğe maddi ve manevi destek veren hemşirelere teşekkür eden Tarı, “Borçlarından dolayı üyeliği sona erecek hemşerilerimiz ismin yaşatılması için lütfen duyarlı olsun. Derneğimize borcu olan hemşerilerimize taksitlendirme imkânı sunuyoruz. Derneğe maddi destek için havale, düzenli ödeme talimatı ile makbuz karşılığında ödeme yapılabilinir. ‘Ben fakirim’ deyip zengin diye tabir edilen kişilere yönlendirme yanlış uygulamadır. Siz 5 TL yatırın, durumu uygun olanlar fazlasıyla katkı yapar. Önemli olan herkesin katkıda bulunmasıdır. Dernek genel olarak sahiplenilirse hayatta kalır. Kişilere mal edilmemelidir” dedi.

Derneğin faaliyet gösterememesini ise Tarı, şu sözlerle açıklıyor: “Emeklilerin kahvehaneyi tercih edip, büroyu bekleme talebinde bulunmaması. Aylık düzenli ödeme taahhüdünde bulunup sözünde durulmaması. Gelişmelerin önüne taş konulması. Dernek destekle yaşar, tek taraflı gayret boşadır. Bu yaz ‘etkinlik yapalım, kitap bastıralım, broşür, dergi çıkaralım’ dedik fakat isteksizlik hâkim olmuş adeta para ödemesinden kaçınılmıştır. Borçlarını 15 ay geçmesine rağmen ödemeyen, ama fısıltılarla hareket eden hemşerilerimize sesleniyorum. Amacımız gerçekten ilçemizin adını duyurmak ve hizmet beklemekse, kişilere hizmet değil topluma hizmet yolunu seçmeliyiz. Burası sivil toplum kuruluşudur. Kişilerin şirketi mantığı gibi hareket edilmesin” dedi.  Tarı, derneğin daha aktif olabilmesi için projeleri olan hemşerilerin dernekle irtibata geçmesini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.