Doğan: Konya Süper Lig’e layık bir camia

Doğan: Konya Süper Lig’e layık bir camia

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu’nda Altay ile 2-2 berabere kalarak grubu lider tamamlayan ve Turkcell Süper Lig’e yükselen Konyaspor’da, teknik direktör Ziya Doğan, “Maçın kırılma noktası bulduğumuz beraberlik golüydü” dedi.

 Doğan, maçtan sonra yaptığı açıklamada, beraberliğin bile kendilerine yetmesinin avantaj gözükmesine rağmen bunun dezavantaj olduğunu belirterek, bu nedenle futbolcuların özellikle ilk yarıda baskı altında mücadele ettiğini söyledi. İstedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını ifade eden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sistemimizi değiştirdik. Bunun sahaya yansıması doğru olmadı. Futbolcu gerilim ortamında maalesef anlattığım taktik anlayışı uygulayamadı. İlk yarının 1-0 bitmesini çok istedim. 2. yarıda taktik anlayışımızı daha iyi anlattık. Futbolcularım da bunu harfiyen uyguladılar. Daha farklı kazanabilirdik. Maçın kırılma noktası bulduğumuz beraberlik golüydü. Bu golün ardından oyuncularım kazandıkları moral motivasyonu iyi kullandılar.”
Doğan, bu sezon herhangi bir takım çalıştırma düşüncesinde olmadığını belirterek, şunları kaydetti: “Kulüp başkanımız çok ısrar etti. Ben de kıramadım. Böylelikle Konyaspor’la şampiyonluğu yaşamış oldum. Konyaspor camiası, Süper Lig’e çok layık bir camia. Türkiye’de antrenörler yüzde 95 boş işlerle uğraştırılıyor. Daha önce de çok söyledim, ‘bizleri sadece sahaya bıraksalar, daha başarılı oluruz’ diye. Bunu Konyaspor’un başında yakaladım. Geldiğimizde takım fiziksel olarak ve ruhen çöküntü halindeydi. Sezona iyi başlamalarına rağmen daha sonra istedikleri sonuçları alamamışlardı. Israrla futbolcuların üzerlerine durduk ve inandık. 1-2 iyi sonuç alınca güven yakaladık. İçerde çok iyi oynadığımız Giresunspor maçının ardından taraftar da bize inandı. Sonuçta başardık. Camiaya hayırlı olsun. Biz teknik adamlar, bunları unutup önümüze bakmak zorundayız. Oyuncularımı kutluyorum, camiamıza hayırlı olsun.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.