Doğan: Dünyadaki Kürtçe Uzmanlarını Diyarbakır’a Getireceğiz

Doğan: Dünyadaki Kürtçe Uzmanlarını Diyarbakır’a Getireceğiz

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi(SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, dünyanın farklı ülkelerinde Kürtçe alanında doktora yapmış akademisyenleri Diyarbakır’a getireceklerini söyledi. Doğan, "Böylece beyin göçü sağlayıp Kürtçe yüksek...

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi(SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, dünyanın farklı ülkelerinde Kürtçe alanında doktora yapmış akademisyenleri Diyarbakır’a getireceklerini söyledi. Doğan, "Böylece beyin göçü sağlayıp Kürtçe yüksek lisans ve doktora programlarını açmak istiyoruz." dedi.

Diyarbakır'daki Selahaddin Eyyubi Üniversitesi(SEU) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, üniversitenin Genel Sekreteri Hüseyin Erdoğan, mütevelli heyeti üyeleri Alaaddin Korkutata ve Aziz Nart, Bağlar Belediyesi'ni ziyaret etti. Bağlar Belediye Eş Başkanı Eşref Güler tarafından karşılanan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi heyeti, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu yıl 5 programla öğrenci aldıklarının altını çizen rektör Prof. Dr. Doğan, ayrıca yüksek lisans ve doktora programlarına da başlanacağını söyledi. Doğan, "Sürekli Eğitim Merkezi’nde İngilizce dil eğitimi ve sosyal projeleri de hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bazı bölümlerde Kurmanci, Sorani ve Zazaki lehçelerini de öğreteceğiz. Yurtdışında Kürtçe konusunda doktora yapmış akademisyenleri getirtip, beyin göçünü de sağlayacağız. Kürtçe yüksek lisans ve doktora programlarını da açmak istiyoruz." diye konuştu.

Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler ise şehre hizmet edecek her kurumu önemsediklerini belirtti. Her kurumun ve bireyin yaşadığı çevreye hizmet etmekle sorumlu olduğunu aktaran Güler, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin bu perspektifle çalışacak olmasının sevindirici olduğunu kaydetti. Güler, özellikle Kürtçe dil eğitimi ile ilgili hedefinin bölgede heyecan ve ilgi uyandıracağına inandığını kaydetti. Güler, ayrıca okullarda Kürtçe dersler vermenin elzem olduğunu belirterek, "Düşüncesi ne olursa olsun bir dili yaşatmak her insanın görevidir. Bu konuda maalesef bu coğrafyada bir bütünlük sağlayamadık." dedi.

Ziyaretin sonunda Rektör Ekrem Doğan, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Güler’e üzerinde isminin yazılı olduğu üniversiteyi simgeleyen bakır işlemeli bir tabak hediye etti. Prof. Dr. Doğan, il dışında olan Eş Başkan Birsen Kaya Akat’ın adının yazılı olduğu plaketi de Güler’e sundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.