Doğan: Bu ligde kalıcı olacağız

Doğan: Bu ligde kalıcı olacağız

Lig TV'de canlı olarak yayınlanan 'Futbol Gündemi' programına konuk olan Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, Süper Lig'in son takımı olmalarına rağmen olası eksiklikleri sezonun başlayacağı güne kadar deneyim ve bilgi-birikimleri ile ortadan kaldıracak

Bank Asya 1.Lig Yükselme Grubu'nda şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldiklerini belirten  Ziya Doğan, "Süper Lig'in en yeni takımıyız. Bu da rakiplerimize oranla en az 1 aylık bir dönem olarak geride kaldığımızın göstergesi. Fakat bu açığı çok çalışarak ve çok sayıda hazırlık maçı oynayarak kapatmak istiyoruz. Bunun için 30 Haziran'da Konya'da başladığımız ve 3 Temmuz'dan bu yana Kızılcahamam'da devam ettiğimiz hazırlıklarımız yoğun ve yorucu tempoda geçiyor. Eğer başarılı olmak istiyorsak ve yorucu tempoya ayak uydurmamız lazım. Şampiyon olan kadrodan 16 oyuncu ile yollarımızı ayırdıktan sonra yönetim kurulumuzla işbirliği içerisinde hem kulübümüzün yapısına uygun olan isimleri hem de sisteme kolay ayak uyduracak oyuncuları kadromuza dahil ettik. Yeni bir takım olduk. Bunun zorlukları tabi ki olacak. Ama daha öncede ifade ettiğim gibi deneyimimizle, bilgi-birikimimizle bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Kızılcahamam'daki ikinci etap hazırlıklarını 15 Temmuz'da tamamladıktan sonra 2 gün izin vereceğiz ve üçüncü etap hazırlıkları için 18 Temmuz'da Avusturya'ya gideceğiz. Avusturya kampı özel maçlar ağırlıklı olacak. Burada yapacağımız maçlarda lig öncesi sistemimizi oturtmak için çaba harcayacağız. Ardından Türkiye'ye dönüp lig için son hazırlıkları yapacağız. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bizim gibi lige yeni çıkmış takımların ilk hedefi ligde kalıcı olmaktır. Ama ben Konyaspor'un hem ligde kalıcı olup hem de Süper Lig'de 2010-2011 sezonuna başarısıyla damga vuracağına inanıyorum. Oyuncu kadromuz, teknik heyetimiz ve en önemlisi de takımın başarılı olması adına gayretle çalışan bir yönetimimiz var. Şehrinde destek vermesiyle sıkıntı yaşamadan bir sezon geçireceğiz" dedi.

Konyaspor’un hedefi ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Ziya Doğan, "Ligin en yeni takımıyız. Bizim gibi takımların gerçekçi hedefi tabi ki ligin gediklisi olmamıza ligde kalıcı olmak. Ama Konya şehrinin potansiyeli, futbola olan ilgisi gerçekten bu takımın daha büyük hedefler peşinde koşması gerektiğini gösteriyor. Ben hem ligde kalıcı olacak hem de sezona başarısıyla damgasını vuracak bir Konyaspor izlettireceğimizin şimdiden sözünü verebilirim" cevabını verdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.