Diziler Konya’dan sorulur

Diziler Konya’dan sorulur

Konya'da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firmalar, Kurtlar Vadisi, Adanalı, Avrupa Yakası, Canım Ailem gibi son dönem yerli Türk dizilerine sponsor olarak bilinirliklerini artırmaya çalışıyor

 
Sponsorluk anlaşmaları ile pazar paylarını büyütme ve bilinirlik sağlama hedefinde olan çok sayıda Konyalı firma, önemli yerli yapımlarda ana sponsorlukları ile dikkati çekiyor. 
Kurtlar Vadisi dizisinin ana sponsoru olarak kısa sürede tanınırlığını artıran Atiker Otogaz Sistemleri Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Atiker, sponsorluk anlaşmalarını önemsediklerini belirtti. 
Daha çok erkek izleyicilerin tercih ettiği programlara sponsor olduklarını ifade eden Atiker, ''Kurtlar Vadisi dizisi ile sezon sonuna kadar bir anlaşmamız var. Biz sponsorluk anlaşmamızı önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz'' dedi. 
Atiker, geçen yıl 3,5 milyon dolarlık sponsorluk ve reklam harcaması yaptıklarını bu yıl da sponsorluk ve reklamlar için aynı miktarda bütçe ayırdıklarını ifade ederek, hedef kitleleri olan erkek izleyicilere yönelik tanıtım faaliyetlerinin süreceğini bildirdi. 
Bazı yerli diziler ile eğlence ve yarışma programlarındaki reklamlarla ismi göze çarpan ve Adanalı dizisinin ana sponsoru olan Akınsoft firması da yerli diziler aracılığıyla tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Yine, Kompen, Stroton, Rapsodi, Bürotime gibi Konyalı markalar da yerli dizilerin yanı sıra televizyon programlarında sık sık ekrana geliyor. 
''HEDEF KİTLEYE DAHA HIZLI ULAŞMAK İSTİYORLAR''- 
Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş yaptığı açıklamada, Konyalı firmaların hedef kitleye daha hızlı ulaşmak için reyting alan programları tercih ettiklerini söyledi. 
Firmaların işin kolayına kaçtığını anlatan Altunbaş, ''Konyalı firmalar, bilinirliğin artmasını sağlamak için özellikle ana sponsorlukları tercih ediyorlar. Ancak, pazarlama, fiyat, dağıtım ve çalışanlarla ilgili sorunları halletmeden bilinirliğin artması sorunlar çıkarabilir. Bu anlamda önce bu sorunlar çözülmeli. Daha sonra bilinirlik sağlanmalı'' dedi. 
Konyalı firmaların özellikle sponsorluklarla bilinirliklerini artırdıklarını, ancak tüketicinin ihtiyaçlarına cevap verme noktasında da mesafe almaları gerektiğini vurgulayan Altunbaş, şunları kaydetti: 
''Bilinirlik firmalara büyük sorumluluk yükler. Bilinirliğin ardından tüketiciye ürün tanıtılmalı. Ürünün fiyatı, fabrikasyonu, ambalajı ile ilgili bilgiler içeren reklamlar yapılmalı. Tüketicinin bu ürünü neden alacağı ve üründen elde edeceği haz anlatılmalı. Bu adımı atmadığınız zaman sadece sponsorlukla tüketiciyi yönlendiremezsiniz. Yine bunlarla birlikte çok iyi dağıtım noktalarıyla tüketiciye ulaşmalısınız. Tüketici ilk denemede ulaşamadığı ürün için ikinci kez arama girişiminde bulunmuyor. ''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.