Dizdar: Enerji Ve Yem Maliyetini Düşürmek İçin Tavuğu Tüysüz Üretiyorlar

Dizdar: Enerji Ve Yem Maliyetini Düşürmek İçin Tavuğu Tüysüz Üretiyorlar

İstanbul Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, ilaç ve yemlerle bir yılda gelebileceği boya 45 günde gelen bir hayvanın etinin yenmeyeceğine dikkat çekerek, “Bugün tüysüz tavuk üretildi.

İstanbul Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, ilaç ve yemlerle bir yılda gelebileceği boya 45 günde gelen bir hayvanın etinin yenmeyeceğine dikkat çekerek, “Bugün tüysüz tavuk üretildi. Bu kadar gayenin amacı tüye harcanan enerji ve yem maliyetinin çok yüksek olması.” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Ağı üyesi olan Bursa Nilüfer Belediyesi; düzenlediği 10. Nilüfer Sağlık Platformu'nda ‘Gıda Güvenliği’ni masaya yatırdı. Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 10’uncusunu düzenlediği ‘Nilüfer Sağlık Platformu’ toplantısında ‘Gıda Güvenliği’ mercek altına alındı. Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde gıdanın üretiminden tüketimine kadar bir çok konunun tartışıldığı toplantıda, İstanbul Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar ve Nilüfer Belediyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Arca Atay sunum yaptı.

Günümüzde, gıda üretiminde farklı yöntemlerin kullanıldığını ifade eden İ.Ü Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, bazı yöntemlerin mantık dışı olduğunu söyledi. Dr. Dizdar, “Bir canlıyı, bir yılda gelebileceği boya 45 günde getirmeniz ne kadar mantıklıysa, bu ürünün yenmesi de o kadar mantıklıdır. Bugün tüysüz tavuk üretildi. Bu kadar gayenin amacı, tüye harcanan enerji ve yem maliyetinin çok yüksek olması. Eskiden dört kilo yem yiyerek bir kilo et elde ederken, şimdi 1,7 kilo yemle bir kilo et ürettiğinizde aynı et olmuyor. Bu kadar eksikliği birleştirdiğinizde hiç akla hayale gelmeyecek kadar eksik bir beslenme ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.