‘Diyarbakır’ın kimliği Müslümanlıktır’

‘Diyarbakır’ın kimliği Müslümanlıktır’

Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Aile ile Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından Karataş Semti’nde yaptırılan Akkent Camisi’nin temel atma törenine katıldı.

“Başbakan yardımcısı ve bir bakanın cami açılışına katılmalı mı?“ sorusunu soran Arınç, “Evet, mutlaka katılmalı” diyerek şöyle devam etti: “Çünkü bu çok güzel, çok hayırlı bir iş. Gaziantep’teki bir Musevilere ait bir havrayı da Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla restore ettik. Bütün inançların insanlık için elzem olduğuna inanıyoruz. İnanmaktan zarar gelmez. İnançsızlık insanlar için bence çok iyi olmayan bir şey. Türkiye’de yaşayan herkes laiklik ilkesi gereğince inancını veya inanmadığını söyleyebilmeli, yaşayabilmeli.”

‘200 bin kişi toplanır’
Arınç, Diyarbakır’ı terörle, teröristle özdeşleştirmeye çalışanlara da seslenerek, ”Diyarbakır’ın kimliği Müslümanlıktır. Çünkü Diyarbakır aynen Gaziantep gibi Hz. Peygamber’den sonra Hz. Ömer ve Muaviye zamanında İslam orduları tarafından fethedilmiş. Türkler 1071’de Malazgirt’e Alpaslan komutasında bu topraklara girmeden çok daha önce, Diyarbakır da Gaziantep de İslamla müşerref olmuş. Bizim gerçek kimliğimiz Müslümanlıktır. Bugün kepenklerin kapandığı, zaman zaman molotofların atılıp, insanların yaralandığı Diyarbakır’da, şu anda saat 1, bir haber verseler. Deseler ki 4Saat 2’de filan meydanda Hz. Peygamber için bir anma toplantısı yapacağız’ hilafsız söylüyorum. Bir saat sonra o meydanda 200 bin kişi toplanır” dedi.     
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.