Diyarbakır'daki Stk'lar Işid'i Kınadı

Diyarbakır'daki Stk'lar Işid'i Kınadı

Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşları, yaptıkları ortak bir açıklamayla IŞİD'in Irak'taki saldırılarını kınadı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları basın toplantısı düzenledi. Grubun adına konuşan...

Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşları, yaptıkları ortak bir açıklamayla IŞİD'in Irak'taki saldırılarını kınadı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları basın toplantısı düzenledi. Grubun adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Selma Atabey, Ezidi, Kürt, Şii, Hristiyan, Keldani, Türkmen ve diğer topluluklara yönelik yapılan katliamları kınadıkların söyledi. Atabey, IŞİD'in Kürtler başta olmak üzere Ortadoğu halklarını tehdit ettiğini anlattı. IŞİD'in saldırılarına karşı siyasal duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Atabey," Biz Diyarbakır'daki Kürt sivil toplum kuruluşları temsilcileri olarak Ezidi Kürt halkımızla dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Yaşanan insanlık dramı yerine görmek üzere Silopi,Zaxo ve Dokuk'ta inceleme ve ziyarette bulunacağız." diye konuştu.

Uluslararası toplum, insanlığa karşı işlenen bu ağır suçlara karşı yetersiz müdahalelerini daha etkili şekilde ortaya koymaları gerektiğini belirten Atabey," Hükümeti de Ortadoğu'da farklı etnik ve inançlara yönelik vahşi katliamlar gerçekleştiren 'İŞİD' adlı barbar yapıyı nasıl gördüğünü ve tanımladığını açıkça ifade etmesi gerekir. Hükümeti tüm insanlık için büyük bir tehdit oluşturan bu yapıya kesin bir tytum almaya çağırıyoruz. " diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.