Diyarbakır'da Şehit Olan Polis Memuru Bal, Memleketine Uğurlandı

Diyarbakır'da Şehit Olan Polis Memuru Bal, Memleketine Uğurlandı

Diyarbakır’da evinin önünde saldırıya uğrayan polis memuru şehit Osman Bal düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Adana’ya gönderildi.Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri’nde ikamet eden polis memuru Bal, gece evine gelirken...

Diyarbakır’da evinin önünde saldırıya uğrayan polis memuru şehit Osman Bal düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Adana’ya gönderildi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri’nde ikamet eden polis memuru Bal, gece evine gelirken saldırıya uğradı. Arabadan indiği sırada arkadan yaklaşan saldırganlar ateş etti. Osman Bal olay yerinde şehit oldu. Şehit Bal için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr.Halis Böğürcü'nün yanı sıra emniyet güçleri, şehit olan polis memurunun eşi, çocukları ve akrabaları katıldı. Törende Osman Bal’ın eşi ve çocukları tabuta sarıldı, gözyaşı döktü.

Bal'ın öz geçmişinin okunmasının ardından eşi Mukaile Bal, Osman Bal'ın çok iyi bir insan olduğunu söyledi. Bal, "12 seneden beri Diyarbakır'a hizmet ediyor. Halkına emniyetine hizmet ediyor benim eşim. Şimdiye kadar hiç kimseye bir yanlışı olmamış. Benim eşim yakaladığı hırsızlara bile dürüm ısmarlıyordu. Eşim aç olan herkese yardım ederdi. Ben açlığı biliyorum diyordu, fakir çocuğuyum diyordu. Eşim hiçbir zaman paraya önem vermedi. Eşimle en son akşam saat 7'de görüştüm. Yemeğe geldi, maç seyretmeye gitti, sitenin girişinde cansız bedenini kucakladım. Silah sesleri duydum, çok yakındı mesafesi. Çocukları görmedim. Çocuklarımın kulaklarını kapattım ağlamasınlar diye. Şüphelendiğimiz kimse yok." diye konuştu.

'SİYASİ BİR YÖNÜ YOK'

Programda gazetecilere açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr.Halis Böğürcü, "Galatasaray-Fenerbahçe maçını seyretmek için arkadaşlarıyla beraber kafeye gidiyor. Orada maçı seyrediyor. Maç bittikten sonra arkadaşlarıyla takılıyor ve saat 1 buçukta evine gediyor. Eve geldiğinde bir hadise oluyor. Kimin yaptığı henüz belli olmamakla birlikte arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çalışıyor. Ama şunu söyleyeyim, siyasi bir yönü yok. Terör faaliyetinden oluşmuş bir hadise değil. 11 tane mermi kullanılmış ve tek silah ile gerçekleşmiş. 10 tanesi isabet etmiş, 1 tanesi isabet etmemiş. Arkadan vurulmuş. Saldırıya ilişkin görüntü kayıtları var. Olaydan sonra şahsın kaçtığını görüyoruz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.