Diyarbakır’a Dikilen Pkk’lının Heykeli İle İlgili Soruşturma Devam Ediyor

Diyarbakır’a Dikilen Pkk’lının Heykeli İle İlgili Soruşturma Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yolaçtı köyünde geçen yıl kurulan PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz’ın heykeliyle ilgili soruşturma devam ediyor. Diyarbakır Valiliği heykelin yıktırılması için suç duyurusunda bulunurken, Diyarbakır...

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yolaçtı köyünde geçen yıl kurulan PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz’ın heykeliyle ilgili soruşturma devam ediyor. Diyarbakır Valiliği heykelin yıktırılması için suç duyurusunda bulunurken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı soruşturma kapsamında mahkemeden yıkım kararı beklediği öğrenildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yolaçtı köyünün kırsal kesiminde geçen yıl çatışmalarda ölen PKK’lılar için mezarlık yapıldı. Mezarlığa PKK’nın Hakkari’nin Şemdinli ve Siirt’in Eruh ilçelerine ilk saldırılarını gerçekleştirmesinin yıl dönümünde, baskınları gerçekleştirenler arasında bulunan ve daha sonra güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykeli dikildi. Heykelin açılış törenine HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, DBP eş genel başkanları Emine Ayna ile Kamuran Yüksek de katıldı. Bunun üzerine Lice Cumhuriyet Savcısı soruşturma başlattı. Diyarbakır Valiliği de heykelinin kaldırılması için suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Son günlerde bazı basın yayın organlarında Lice ilçesi Yolçatı köyündeki sözde şehitlikte bölücü terör örgütünün eylemlerine başlamasının yıl dönümünden dolayı bir terör örgütü üyesinin heykelinin dikildiği yönünde haberler yer almıştır." denildi. Diyarbakır Valiliği’nin açıklamasında bir detay da dikkat çekti. Açıklamada şehitliğin kaldırılması için daha önceki dönemlerde başka ilçe kaymakamlığı, jandarma komutanlığı ve orman işletme müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlara gerekli talimatların verildiğinin altı çizildi.

Açıklamada en son dikilen heykelle ilgili ise şu ifadelere yer verildi: "Yapılan işlemler sonucunda sözde şehitliğin kaldırılması konusu yargıya intikal etmiştir. Anılan son olayla ilgili olarak da ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir. Dikilen heykel ile ilgili olarak Valiliğimizce suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca konu ile ilgili sorumluluğu olan şahıslar hakkında gerekli işlemlerin yapılması için süreç başlatılmıştır. Konu valiliğimizce ve ilgili diğer kurumlar tarafından hassasiyetle takip edilecek ve sonucu hakkında kamuoyu en kısa zamanda bilgilendirilecektir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.