Diyarbakır Valisi Aksoy: Bölge İnsanının Barışa Ve Huzura İhtiyacı Üst Noktada

Diyarbakır Valisi Aksoy: Bölge İnsanının Barışa Ve Huzura İhtiyacı Üst Noktada

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, bölgede çözüm süreciyle birlikte ortaya konan olumlu hava devam ederken 6 - 7 Ekim olaylarının bu havayı bir nebze bozduğunu ancak Diyarbakır’ın potansiyeliyle bunu aşacak seviyede ve güçte olduğunu söyledi....

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, bölgede çözüm süreciyle birlikte ortaya konan olumlu hava devam ederken 6 - 7 Ekim olaylarının bu havayı bir nebze bozduğunu ancak Diyarbakır’ın potansiyeliyle bunu aşacak seviyede ve güçte olduğunu söyledi. Vali Aksoy, “Bölge insanının barışa ve huzura ihtiyacı oldukça üst noktada. Bu manada önümüzdeki dönemlerde bu tür olayların yaşanmayacağı ve yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz.” dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, yerel ve ulusal basın temsilci ve muhabirleriyle Kahvaltıcı Mustafa’da bir araya geldi. Vali Aksoy, Diyarbakır’ın turizm potansiyelini, değerlerini ve güzel yönlerini ortaya çıkarmak adına gayret gösterdiklerini ve bu kapsamda İstanbul’da Feshane’de bir tanıtım günleri gerçekleştireceklerini dile getirdi. Kobani olaylarında Diyarbakır’da hayatını kaybeden kişilerin faillerinin yakalanıp yakalanmadığı sorusu üzerine Vali Aksoy, “Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. İlgili cumhuriyet savcılığı koordinesinde yürütüyor. Şüpheli olarak öngördüğümüz kişilerin delillendirilmesi gerekiyor. Delillendirmediğiniz zaman yargılama aşamasında bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Ama bu konuda mutlaka çalışmalar yapılıyor, yakın tarihte kamuoyuyla paylaşılır.” dedi.

Vali Aksoy, Bağlar ilçesindeki semt pazarında eşinin yanında vurularak öldürülen astsubay Necdet Aydoğdu soruşturmasında bir gelişme olup olmadığını sorusuna da “Çalışılıyor. Ama henüz çok somut şu şudur deme noktasında değiliz. Bir takım tespit ve değerlendirmeler var ama henüz nokta ve şahıs olarak tespit diyemiyoruz.” şeklinde cevap verdi.

Diyarbakır Valisi Aksoy, bir gazetecinin Kobani olaylarında güvenlik güçlerinin bir zaafı olup olmadığı sorusuna ise şöyle cevap verdi: “O gün şehrin 26 ayrı noktasında belirli olaylar cereyan etti. Ve olaylara müdahale etmek isteyen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Siz zırhsız araçlarla çevik kuvvet polisini o olaylara müdahaleye gönderdiğinizde şehit verirsiniz. Ve şehit verilmesini de istendi belki beklendi. Yanındaki arkadaşı şehit olan bir polis memurunun hedefi ne kadar gözeterek karşılık vereceğini sizler de takdir edersiniz. Bütün bu olaylarda güvenlik birimlerimiz çok sağduyulu davranmıştır. Olayların daha farklı boyutlara taşınmaması için gayret gösterilmiştir. Çok tahrik edilmiştir ama bu anlamda arkadaşlarımı sağduyu hareket etmiştir. Zaman zaman bunlar dile getiriliyor bunun temel nedeni budur. Olaylara TOMA ve zırhlı araçlarla müdahale edilmiştir. Sonrasında jandarma ve kolordudan destek alınarak önlem alınmıştır.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.