Diyabetli Minik Çocuklar İznik Gölü Kıyısında Kamp Yapıyor

Diyabetli Minik Çocuklar İznik Gölü Kıyısında Kamp Yapıyor

Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen yaklaşık 110 diyabetli çocuk, Bursa’nın İznik Gölü kıyısında kamp yapıyor. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı İlhan Tarkun’un girişimleri ile...

Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen yaklaşık 110 diyabetli çocuk, Bursa’nın İznik Gölü kıyısında kamp yapıyor. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı İlhan Tarkun’un girişimleri ile düzenlenen ‘Arkadaşım Diyabet Kampı'na’ konuk oldu.

Kamp hocası Prof. Dr. Şükrü Hatun’dan kamp hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, Milli Basketbolcu Alper Saruhan’a da kampı ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Diyabet ile yaşamayı öğrenmek gerektiğini anlatan Vali Karaloğlu: “Siz diyabet çocuklarımız, yani tatlısı biraz fazla olan çocuklarımızsınız. Diyabet tabii ki bir hastalık, ancak ben diyabeti şöyle görüyorum; hayatımda etrafıma baktığımda, diyabeti öğrenen, diyabetle yaşamayı öğrenen insanların hem özel hayatlarında hem iş hayatlarında çok başarılı olduklarını gördüm. Sağlıklı yaşam konusunda diğer insanlardan daha şanslı olduklarını görüyorum. Türkiye’de Diyabetli olup da çok meşhur olan insanlar var.” dedi.

Diyabette hastalığı tanıyıp hastalıkla birlikte yaşamayı öğrenmenin çok önemli olduğunu anlatan Vali Münir Karaloğlu, “Örnek verecek olursam, benim annem geçen yıl birtakım sorunlar yaşadı. Hastanede yapılan tetkikler sonucu şekerinin yüksek olduğu tespit edildi ve Diyabet teşhisi konuldu. Şimdi İnsülin kullanıyor ve baktığımda hayatının daha düzenli olduğunu görüyorum. Düzensiz olan başta beslenme alışkanlığı bir düzene oturmuş. Bu kampında en büyük amacı, çocuklarımıza var olan problemlerini tanımak ve o problemle beraber yaşamayı öğretmek.” şeklinde konuştu.

Karaloğlu, kampta ki bir çocuğun; “Eğer diyabet hastası olsanız siz ne yapardınız?” sorusuna ise: “Şuanda olmasak da hepimiz diyabet adayıyız. Hastalığımı en iyi şekilde öğrenmeye çalışırdım. Sonrada kendimi o hastalıkla beraber nasıl yaşayacağıma hazırlar ve yol haritamı belirlerdim. Yani bu gün siz neyi yapıyorsanız bende onu yapardım.” şeklinde cevap verdi.

Vali Münir Karaloğlu, başka bir çocuğun; “Siz insülin yapmayı biliyor musunuz” şeklindeki sorusu üzerine ise kendisinin de insülin yapmayı öğrendiğini ve gerektiğinde annesine İnsülin yaptığını sözlerine ekledi.

Ziyaret sonunda Vali Karaloğlu, kampa ki tüm çocuklara satranç takımı, İznik’i simgeleyen kolye ve anahtarlık hediye etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.