Dışişleri, Srebrenica Soykırımını Lanetledi

Dışişleri, Srebrenica Soykırımını Lanetledi

Dışişleri Bakanlığı, 1995 yılında 8 binden fazla Boşnak’ın katledildiği Srebrenica soykırımını lanetledi.

Dışişleri Bakanlığı, 1995 yılında 8 binden fazla Boşnak’ın katledildiği Srebrenica soykırımını lanetledi.
Bakanlık, Srebrenica soykırımımın 18. yıldönümü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, “Bu acı olayda can veren Boşnak kardeşlerimizi saygı ve rahmetle anıyor; kurbanların yakınları ile ailelerinin derin acılarını paylaşıyor ve bu vahim insanlık suçunu bir kez daha lanetliyoruz. Bölge ülkeleri ve uluslararası toplumun Srebrenica’da yaşananlardan gerekli dersleri çıkararak, aşırı milliyetçilik ve etnik nefretin sebep olduğu benzer olayların bir daha yaşanmaması için her türlü gayreti göstereceğine, Srebrenica’da yaşanan soykırımı azımsamaya veya inkar etmeye yönelik girişimlerin her daim karşısında duracağına ve gerekli önlemleri alacağına yürekten inanıyoruz.” denildi.

“BOSNA HERSEK’İN İSTİKRAR VE REFAHINI KUVVETLE DESTEKLİYORUZ”

Bosna-Hersek’in çok etnikli ve çok kültürlü toplumsal yapısının muhafazası ve pekiştirilmesinin ve uyum içinde bir arada yaşama olgusunun sürdürülmesinin barışa gölge düşürmeye çalışanlara en iyi karşılık olacağı düşüncesi aktarılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Geleceğe umutla bakabilmenin yolunun yaşanan acıları unutmamak kadar güven, dostluk ve işbirliğini teşvik etmekten geçtiğine inanıyor; kardeş Bosna-Hersek halkının gelecek kuşaklarına karşılıklı anlayış ve hoşgörünün egemen olacağı bir miras bırakılması gerektiği yönündeki inancımızın altını çiziyoruz. Bu anlamlı vesileyle, dış politikamızda özel bir önem ve öncelik atfettiğimiz Balkanlar’da kalıcı barış ve istikrarın sağlanması yönündeki kararlılığımızı teyit ediyor; bölgenin istikrarı açısından hayati öneme sahip olan Bosna-Hersek’in istikrar ve refahını kuvvetle desteklediğimizi hatırlatıyor; Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesinin önemini bir kez daha vurguluyoruz. Srebrenica Anma Törenlerine mutaden üst düzeyde katılan Türkiye’yi bu yılki törenlerde Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik temsil etmektedir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.