Diriliş Başkanları’ndan ’aym’ Açıklaması

Diriliş Başkanları’ndan ’aym’ Açıklaması

Diriliş Osmanlı Başkanları, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül’ün bireysel başvuruları sonucu verdiği ’hak ihlali’ kararını eleştirdi.Diriliş Osmanlı Başkanları, MİT TIR’ları haberleri nede...

Diriliş Osmanlı Başkanları, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül’ün bireysel başvuruları sonucu verdiği ’hak ihlali’ kararını eleştirdi.

Diriliş Osmanlı Başkanları, MİT TIR’ları haberleri nedeniyle Kasım 2015’te tutuklanarak cezaevine konulan Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ’hak ihlali’ kararıyla serbest bırakılmasını yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı. Diriliş Osmanlı Başkanları, Başkan Hasan Türksel’in katılımıyla Taksim İstiklal Caddesi’nde yapılan basın açıklamasında, MİT operasyonu, Gezi provakasyonu ile 17 - 25 Aralık’ta yaşananları darbe teşebbüsü şeklinde niteleyerek eleştirdi.

Devletin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını belirten açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün burada Diriliş Başkanları olarak bir kez daha devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu belirtmek için burada toplanmış bulunmaktayız. MİT operasyonu, Gezi provokasyonu ve 17 - 25 Aralık darbe teşebbüsünün başarısızlığı dış güçleri ve içerideki paralel işbirlikçileri ziyadesiyle rahatsız etsede Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, tüm hain planları ve alçak oyunları bertaraf etmiştir. Yargının en yüksek makamı olan Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına pek tabii ki saygımız vardır ve güvenimiz tamdır ancak  Anayasa Mahkemesi’nin vatanımıza ihanet eden sözde gazetecilerin hakkında vermiş olduğu, vicdanları rahatsız eden bu karara fikren katılmadığımızı üzülerek belirtmek istiyoruz. Bundan 2 yıl önce Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardım TIR’larının Adana’da durdurulması ve devlet kurumlarının gizliliğinin ifşa edilmesi pek tabii güzide vatanımıza ihanettir, alçaklıktır ve devlete karşı meydan okumaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti meydan okunacak, güçsüz gösterilecek bir devlet değildir. Anayasa Mahkemesi’nin kendini yerel mahkeme zannetmesini ve yetki gasbı gerçekleştirmesini şiddetle kınıyoruz. Casusluk suçları kesinleşen ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılayan sözde gazetecilerin giydikleri hüküm ortadadır. Ne tuhaftır ki, on binlerce dosyanın, davanın yıllardır bekletildiği kurum, bir anda özellikle seçilmiş gibi bu dosyaya el atıp ivedilikle tahliye kararı vermiştir. Yargının en yüksek mahkemesi olan ve adından da belli olduğu gibi anayasaya bağlı kalması gereken Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bu siyasi karara kuşkuyla bakıyor, Diriliş Başkanları olarak, bu siyasi kararın içimize sinmediğini bildiriyor ve vicdanları sızlattığından dolayı sivil toplum kuruluşu olarak saygı duymuyoruz. Ülkemize karşı casusluk yapan kişi ya da kişiler, bunun cezasını kesinlikle çekmelidirler zira dünyanın her yerinde olduğu gibi medyanın sınırsız özgürlüğü olamaz. Ayrıca bugün Mardin Dargeçit’te şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve metanet diliyoruz ve Bayrampaşa İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne yapılan haince saldırıyı kınıyor, tüm güvenlik güçlerimizi yüce Allah’a emanet ediyoruz. Artık bir vatanımız kaldı, birde vatan hainleri. Biz Diriliş Başkanları olarak her daim devletimizin ve milletimizin savunucusu olmaya devam edeceğiz."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.