Diltaş’tan Bozkurt Belediye’ye kınama

Diltaş’tan Bozkurt Belediye’ye kınama

Aroma Erkekler Voleybol 1.Liginde mücadele eden Diltaş Eğitim Kurumları geçtiğimiz hafta sonu oynanan Kastamonu Bozkurt Belediye maçında yaşanan olayları kınadı

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi

“Bozkurt Belediye-Diltaşspor  Aroma Erkekler Voleybol 1. Ligi maçına spor müsabakalarına yakışmayacak şekilde bir gölge düşmüştür.
Bahsi geçen bu müsabakaya voleybol severler ilgi göstermiş ve salonu doldurmuşlardır. Fakat aralarından sporun centilmenlik ve kardeşlikten ibaret olduğundan, yenmenin de yenilmenin de sporun doğasında bulunduğundan bihaber kendini bilmez, adına sporsever denilen, kendilerini ise taraftar olarak addeden bir grup; Bozkurt Spor’un maçı kazanmasına rağmen galibiyeti takımları ile kutlama olgunluğunu gösterememiş ve konuk takım olan Diltaş Spor’un oyuncularına saldırmıştır.
Maçın bitmesi ile birlikte Diltaş Spor’un bulunduğu bölgeye doğru ilerleyen ne yaptığını bilmez bu topluluk, önce saha kenarından oyuncularımızın üzerine su şişeleri fırlatmış, daha sonra sporculara ağır hakaret ve sözlü saldırıda bulunmuştur. Oyuncular ve teknik heyet tarafından uyarılınca da sahaya inerek bir A Takımı ve iki Paf Takımı oyuncumuza fiziki saldırıda bulunmuştur.
Bütün bu olaylar cereyan ederken salonda özel güvenlik görevlilerinin bulunmaması dikkatten kaçmamıştır. Ayrıca taraftarlarını maç boyu kışkırtan bir kulüp yöneticisi ise ne yazık ki olanları sadece izlemiştir.
Salon sporlarında, tribün olaylarının diğerlerine nazaran çok az olduğu bilinmektedir. Fakat ülkemizde son zamanlarda bu tür olaylara voleybol müsabakalarında da rastlanmaya başlanmıştır. Geçtiğimiz haftalarda konu üzerinde bir toplantı yapan federasyon başkanları gerekli ve sert tedbirlerin alınacağını bildirmiştir. Buna rağmen maalesef olayların önü alınamamıştır.
Diltaş Eğitim Kurumları Spor Kulübü, bu camiada yenidir. Ama kurumumuz, 30 yıllık köklü bir kurumdur. Konya şehrimiz hoşgörü şehridir. Anadolu’nun kalbidir, parlayan yıldızıdır. Tüm bu yaşananlar ne yazık ki şehrimizi ve kulübümüzü üzmüştür.
Yaşananlar konusunda gerekli kişilerin hassasiyet ile çözüm üretmeleri beklenmektedir. Bir kültür sporu olan voleybolumuzun yara almaması en büyük dileğimizdir”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.