Diltaşspor kararsız

Diltaşspor kararsız

1. Voleybol Liginde mücadele eden Diltaş ekibinin yeni sezon için nasıl bir yol izleyeceği henüz netlik kazanmadı.2. Başkan Büyükkaragöz, sponsorsuz yola devam etmelerinin zor olduğunu söyledi

Geçtiğimiz sezon ilk defa mücadele ettiği ligde tutunmayı başaran mavi-beyazlı ekip yeni sezonda lige katılıp katılmamakta kararsız . Uzun süredir sponsor sıkıntı yaşayan  Diltaş ekibi henüz bu anlamda bir destek bulamadı. Destek verenlerin olduğunu ancak kulüp olarak daha fazla desteğe ihtiyaçları olduğunu dile getiren Diltaş Spor Kulübü Onursal Başkanı Ali Ataman, “ Geçtiğimiz sezon Konya voleyboluna hizmet vermek adına 1. ligde mücadele ettik. İlk sezonumuzda amacımız ligde tutunmaktı. Zorlu maçlar sonunda kümede kalmayı başardık. Yeni sezonda lig daha çetin olacaktır. Bu lig için Konya’dan biraz daha desteğe ihtiyacımız var. Sponsorsuz bu işi götürmek çok zor” dedi. Diltaş Spor Kulübü İkinci Başkanı İbrahim Büyükkaragöz ise henüz belli bir kararın alınmadığını ifade etti. Büyükkaragöz,“Önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantı ve görüşmeler sonunda alınacak kararlara göre hareket edeceğiz.” diye konuştu.
Diltaşspor  Bölgesel ligden başlayarak zorlu bir maratonun ardından geçtiğimiz sezon Aroma Erkekler 1. Ligi’ne yükselme başarısını göstermişti. Burada Avrupa liglerinde mücadele eden Arkas, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Halkbankası ve Ziraat Bankası gibi güçlü ekiplerle karşı karşıya geldi.
Yeni sezon çalışmalarının başladığı şu günlerde bir çok kulüp sessizliğini koruyor. Diltaş ekibinin yaşadığı sponsor sıkıntısını Konya’da bir çok kulüp yaşıyor. Son olarak Üniversitespor uzun süren sessizliğinin ardından yeni sezon hazırlıklarına başladı. sarı-mavili ekip Konya Şeker ve rektörlüğün katkıları ile yola devam etme kararı aldı. Selçuk ekibi bu konuda şanslı olan ender takımlardan birisi. Diğer taraftan aynı sıkıntıyı amatör kulüpler de yaşıyor. Voleybolda ise geçtiğimiz sezon ilk defa mücadele ettiği 1.ligde kümede kalmayı başaran ve Konya’da bu branşa yeni bir ivme kazandıran Diltaşspor sponsor bulamadığı takdirde yola devam edemeyecek. Konyalı voleybol severler. 1. ligde oynanacak nefes kesen maçları izlemeyecek. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.