Diltaş’ın gençleri il şampiyonu oldu

Diltaş’ın gençleri il şampiyonu oldu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul İçi Beden Eğitimi ve Spor Daire Başkanlığınca düzenlenen okullar arası spor müsabakalarında heyecan sürüyor.

Basketbol Liseler arası Genç Erkekler Ligi geçtiğimiz gün oynanan final müsabakaları ile tamamlanırken, Diltaş Anadolu Lisesi şampiyonluğa ulaştı. Deneyimli çalıştırıcı Recep Albay’ın öğrencileri 100. Yıl Spor Salonu’nda oynanan final maçında rakibi Konya Lisesi’ni 71-57’lik skorla mağlup ederek 2009-2010 sezonu Okullararası Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliği’ni kazandı. Diltaş Anadolu Lisesi, Konya’yı Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek.

Özel Diltaş Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sadi Sinanoğlu, Elde edilen başarıdan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Konya’da Diltaş camiası olarak sporun her dalında eğitimde olduğu gibi başarılara imza atmak istediklerini belirten Sinanoğlu; “Basketbolda elde ettiğimiz başarıyı gururla taşıyacağımıza hiç kuşkum yok. Ancak bizleri üzen, sporun her dalının centilmenlikle bağlantısı olduğuna inanan bir kurumuz. Maçlarda karşı takımın taraftarlarının sergilemiş oldukları davranışlardan son derece üzüntü duyuyor ve kınıyoruz. Diltaş Anadolu Lisesi kendi maçlarımıza dahi öğrencilerimizi götürmedik. Nedeni ise çirkin tezahüratlara maruz kalmamaları. Takımımız önümüzde ki günlerde yapılacak olan maçlarda Konya İlini en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor, kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.