Diltaş son sette teslim oldu: 3-2

Diltaş son sette teslim oldu: 3-2

Aroma Erkekler Voleybol 1. Liginde mücadele eden mavi-beyazlı temsilcimiz Diltaş Eğitim Kurumları Spor Kulübü dün deplasmanda Kastamonu Bozkurt Belediyesi ile önemli bir sınava çıktı.

Ligde Düzce Gençlik’i yenerek ilk galibiyetini alan Diltaş, kendisi gibi alt sıralardan kurtulmanın çabasını veren Kastamonu Bozkurt ile yaptığı önemli maçta galibiyet hesapları yaptı. Oldukça iyi bir oylun ortaya koyan temsilcimiz 2-1 öne geçtiği karşılaşmayı 3-2 kaybetmekten kurtulamadı.

Zorlu deplasmanda oynadığı maçın ilk setine oldukça tutuk bir başlangıç yapan Diltaş, servis karşılamada yaptığı hatalarla birlikte hücumda da etkili olamadı. Üst üste yaptığı hatalarla oyunu lehine çevirmeyi başaramayan temsilcimiz, seti 25-17 kaybederek 1-0 geriye düştü. 2. sette toparlanan temsilcimiz, libero Alper’in hatasız mücadelesi ve Mladen’in hücumdaki etkili oyunu ile bir ara farkı 5 sayıya çıkararak skoru 15-10’a taşıdı. Ev sahibi ekibin farkı eritmesi ile temsilcimiz 2. teknik molaya 16-15 önde girebildi. Oyuna denge getirmek isteyen Diltaş, hep önde götürdüğü seti 25-22 alarak durumu 1-1 yaptı.

3. set karşılıklı sayılarla başladı. İlk teknik molaya Bozkurt Belediye 8-7 önde girdi. Daha sonra oyuna ağırlığını koyan temsilcimiz, Niyazi’nin file önünde etkili blokları, Tolga ve Mlade’nin üstün performansıyla skoru 17-13’e taşıdı. Daha sonra farkın kapanmasına izin vermeyen Diltaş bu seti 25-22 alarak 2-1 öne geçti.

4. sette rakip ilk teknik molaya yine 8-7 önde girdi. Temsilcimizin savunma konsantrasyonu bozulunca ikinci teknik molaya bu kez 16-11 geride girdi. Mola sonrasında fark açılmaya devam etti ve skor 23-16’ya geldi. Tolga servisten üst üste 2 sayı alsa da ev sahibi ekip aldığı sayılarla seti 25-19 kazanarak eşitliği sağladı ve sonuç Tie Break setine taşındı.

Final setine ise temsilcimiz Diltaş iyi başladı ve saha değişimine 8-5 önde girdi. Ancak değişimin ardından iyi bir oyun ortaya koyamayan ve setleri karşılamakta zorlanan mavi-beyazlılar, seti 17-15 kaybetti ve 3-2 mağlup olarak 2 kaybetti. Geride kalan 9 haftada 6 puan toplayabilen temsilcimiz, zorlu maçın ardından sahasında Beşiktaş’ı konuk edecek. Temsilcimiz Diltaş, ilk yarı perdesini ise Ankara’da Ziraat Bankası maçıyla kapayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.