Diltaş Eğitim tepkili

Diltaş Eğitim tepkili

Ligin ilk yarısını 9 puanla 10. sırada tamamlayan Diltaş, iddia gelirlerinin dağıtımı konusunda yetkililere tepki gösterdi. Kulüp Başkanı Ataman, Konyanın haklarının korunması gerektiğini söyledi

Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi’nde mücadele eden ve ligin ilk yarısını 9 puanla 10. sırada tamamlayan Diltaş Eğitim Kurumları gözünü ikinci yarıya çevirdi. İlk yarıya iyi bir başlangıç yapamayan ve arka arkaya aldığı yenilgilerle ligin son sıralarına demir atan temsilcimiz, son haftalar yaklaşırken iyi bir çıkış yakaladı. Son maçta ise ligi galibiyetle kapatmanın hesaplarını yaparken Aldığı Ziraat yenilgisi ile moral kaybetti. Temsilcimiz son haftalarda ortaya koyduğu performans ile ikinci yarı için umut verdi.

Diltaş, tüm bunlar yaşanırken iddia gelirleri konusunda yetkililere tepki gösterdi. Gelirlerin adaletli dağıtılmadığını düşünen temsilcimiz, tüm takımların aldığı paraları ortaya koyarak kamuoyunun kıyaslama yapması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye Aroma Erkekler Voleybol birinci liginde yaşanan iddia gelirleri konusunda Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ataman bir açıklama yaparak, Konya’nın bu konudaki haklarının korunması gerektiğinin altını çizdi.
Ataman yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Son hafta hariç, iddia gelirlerinden; Fenerbahçe 129 bin TL, Galatasaray 118 bin TL, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 106 bin TL, Arkas 94 bin TL, Maliye 82 bin TL, Ziraat Bankası 82 bin TL, Beşiktaş 70 bin TL, Halkbankası 59 bin TL, SGK – Tokat Plevne – Bozkurt Belediyesi 47 bin TL alırken, Konya Diltaş’ın 28 bin TL almasına anlam veremediklerini, iddaa gelirlerinin hangi ölçülere göre dağıtıldığını bir türlü çözemediklerini ifade ile “Yetkililere sesleniyoruz, Siyasilere sesleniyoruz. Gelirlerin dağıtımında ölçüleri bilenler varsa lütfen kulübümüzü bilgilendirirlerse memnun olacağız.
Şayet Konya’da birinci ligde oynayan bir voleybol takımı istenmiyorsa çekilmeye de hazırız.
Bir kültür sporu olan voleybola gençlerimizi yönlendirmek, Konya kamuoyuna bu sporu sevdirmek amacını taşıyan Diltaş Eğitim Kurumlarının çabası takdir edilmiyorsa, hatta bu sebepten cezalandırılıyorsa söyleyeceğimiz bir şey yok.  Haklarımızın korunması yolunda Spor Toto Genel Müdürlüğü ve Türkiye Voleybol Federasyonu nezdinde yaptığımız girişimlerden de bir sonuç alınamamış, sorumlu bulunamamıştır. Bu durumu tüm spor kamuoyunun takdirlerine sunarız.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.