Dikmen’e en güzel bayram hediyesi oldu

Dikmen’e en güzel bayram hediyesi oldu

Yaklaşık 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa bağımlı olarak yaşayan 3 çocuk babasının akülü araba isteği Altınekin Kaymakamı Murat Şenerin girişimleri sonucu alındı.

 Altınekin İlçesi Dedeler beldesinde yaşayan ve 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucunda felç olarak yatağa mahkum kalan 3 çocuk babası Rıza Dikmen’in akülü araba isteğini geçtiğimiz hafta içerisinde gazetemizde duyurmuştuk. Haberimiz üzerine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın talimatları ile Altınekin Kaymakamı Murat Şener, Dikmen’in bu isteğini yerine getirdi. Şener, “Gazetede yayınlanan haberin ardından Valimizin de oluru ile Dikmen ailesinin bu isteğini yerine getirdik. Rıza Dikmen ve ailesinin akülü araba mutluluğu bizleri de mutlu etti” dedi. Altınekin Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yaklaşık 3 bin TL’ye alınan Rıza Dikmen’in akülü arabası geçtiğimiz gün vakıf görevlileri tarafından Konya’dan alınarak beldede yaşayan Rıza Dikmen’e teslim edildi.
6 Kasım 2005 tarihinde Altınekin Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazasının ardından felç olarak yatağa bağımlı kaldığını söyleyen Rıza Dikmen, “5 yıldır eşim ve üç kızımın yardımı ile ancak ayağa kalkabiliyordum. Hiçbir yere gidip gelemiyordum. Bir yere gitmek istesem mutlaka birilerine yük olmam gerekiyordu. Oğlum olmadığı için kızlarım bana bu konuda her zaman destek olmuşlardı. Ancak bu beni üzüyordu. Şimdi akülü arabam sayesinde istediğim yere kendim gideceğim. Bana bu arabanın alınmasında vesile olan herkesten Allah razı olsun. Bu benim için aldığım en güzel bayram hediyesi oldu” dedi.
Rıza Dikmen’in annesi Elife ve eşi Asiya Dikmen ise akülü araba sevincini yaşadıklarını ifade ederek, “Bir yere gitmek ister ama imkanı olmadığı gidemezdi. Biz götürelim derdik zoruna giderdi. Araba sayesinde şimdi istediği her yere gidip gelecek. Sebep olandan Allah razı olsun” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.