Dikiş Atölyesi Projesi  iki ayrı okulda açıldı

Dikiş Atölyesi Projesi iki ayrı okulda açıldı

‘Mor Cepkenli Kadınlara Mor laleler “projesi, protokolün katılımıyla iki ayrı okulda açıldı

Mor Cepkenli Kadınlara Mor laleler “projesi, protokolün katılımıyla iki ayrı okulda açıldı. Konya Soroptimist Kulübünün girişimleriyle, Türk kadınlar Birliği Konya Şubesi, Nesibe Aydın Konya Okulları, Karatay ve Selçuklu Halk Eğitim Merkezi ile Karatay Özel Eğitim Uygulama, Selçuklu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Singer dikiş manikası firmasının katkı ve destekleriyle “Mor Cepkenli Kadınlara Mor laleler “projesi, Konya protokolünün katılımlarıyla iki ayrı okulda gerçekleştirilen açılışlarla öğrenci velisi annelerine dikiş atölyesi açıldı.

İki Ayrı okulda gerçekleştirilen “Mor Cepkenli Kadınlara Mor Laleler” projesi çerçevesinde açılan Dikiş Atölyeleri açılış törenlerine Vali Cüneyit Orhan toprak ve Eşi Funda Toprak, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar. Milli Eğitim İl müdürü Seyit Ali Büyük, Müdür Yardımcıları, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Karatay HEM Müdürü İbrahim Sardoğan, Konya Protokol üyelerinin eşleri, Singer Satış Müfettişi Çağlar Özbek, Nesibe Aydın Konya Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Salih Ünal, Türk Kadınlar Birliği Konya Şube Başkanı Lütfiye Ayar, Konya Soroptimist Kulübü Başkanı Elife Kazancı, Alzheimer Derneği Konya Şubesi yetkilileri. Konya Singer Eğitim Uzmanı Dilek Kalender ve çok sayıda misafir katıldı.

Karatay özel eğitim uygulama Okulu ve Selçuklu özel eğitim uygulama Okulu içerisinde 5 yıllığına dikiş atölyesi açılması konusunda bilgi veren Konya Soroptimist kulübünün Başkanı Av. Elife Kazancı “Göçebe Yörüklerinde mor cepkeni giyen kadın, hakkını arayan güçlü kadın kabul edilmiştir. Bizler de mor cepkenli kadınlarımıza bolluk ve bereketin temsilcisi mor laleler sunarak engelli çocuklarıyla birlikte başaracakları dikiş atölyesinin açılışını iki okulumuzda gerçekleştirdik. Anne ve çocukları birlikte başaracaklarına inanıyoruz .Konya Soroptimist kulübünün girişimleriyle, Türk Kadınlar Birliği Konya şubesinin desteğiyle ve Konya Nesibe Aydın okulunun düzenlediği “KADIN” temalı sanat gecesinden elde edilecek geliri bu projeye aktarmasıyla; Singer dikiş makinası markasının yapmakta olduğu sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Konya’da engelli annelerine çocuklarının devam ettikleri Karatay özel eğitim uygulama Okulu ve Selçuklu özel eğitim uygulama Okulu içerisinde 5 yıllığına dikiş atölyesi açılması konusunda Karatay Halk Eğitim Merkezi ve Selçuklu Halk Eğitim Merkeziyle anlaşma sağlanmış ve bu anlaşma ile iki okulumuzun öğrenci velileri bu dikiş atölyelerinden faydalanma imkânı bulacaklardır” dedi.

Karatay özel eğitim uygulama Okulu ve Selçuklu özel eğitim uygulama Okulu içerisinde 5 yıllığına açılan dikiş atölyesinin kurdelesini Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve protokol üyeleri keserek hizmete açtı.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.