Dikbayır Konyalılara 'Sarı kart' çağrısı yaptı

Dikbayır Konyalılara 'Sarı kart' çağrısı yaptı

Dikbayır, AK Partililerin mecliste ayak ayak üstüne atarak Konya'nın sorunlarını dinlediğine dikkat çekerek, “Konyalılar, AK Parti'ye bir kez sarı kart gösterseydi, bu şehre metro gelirdi. İktidara bir ders verin” dedi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Ümit Dikbayır ve Rıdvan Uz, bir dizi programlara katılmak amacıyla Konya'ya geldi. Dikbayır ve Uz, gazetecilerle buluştu. İki isme İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu ve çok sayıda partili de eşlik etti.

KONYA İYİ PARTİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, şehirleri gezdiklerini, vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ifade etti. İktidar olmak istediklerini aktaran Dikbayır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaşanan birçok sıkıntının farkındayız. Sorunların çözümünü de biliyoruz. Ziraat Bankası’na ‘medya patronlarına değil, çiftçiye destek olacaksınız’ diyeceğiz. Öğrencilerimize ‘Siz yeter ki okuyun, biz sizin arkanızdayız’ diyeceğiz. Biz, bunları yapabiliriz. Bu ülkenin sanayicilerine, üreticilerine çok güveniyorum. Hükümet, kendi vatandaşına çare olmuyor, yandaşlara çare oluyor. İnsanlar geçinemiyor.” İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, Konya’nın, kendileri için çok kıymetli bir şehir olduğunu ifade etti. Uz, “Konya merak etmesin. Az kaldı. Artık iyiler geliyor” dedi. Uz, “Biz, bu memleketi yönetmek istiyoruz, iktidar olmak istiyoruz. Ülke nasıl yönetilir bunu göstermek istiyoruz” diye konuştu.

adsiz-002.jpg

İYİ PARTİ KONYA’DA DA YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEK

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da şunları söyledi: “20 yıldır iktidar Konya’yı yönetiyor. 20 yılda Konya’mız göç veren il. Konya, AK Parti, iktidara gelmeden Türkiye’nin en büyük 4. iliydi. Bugün 7. sıraya düştü. Konya, maalesef sadece göç vermiyor, gelişmişlik anlamında da geriye gidiyor.” İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu ise “Türkiye genelinde İYİ Parti olarak yükselişimiz var. Konya’da da yükselişimizi sürdürmek için programlar icra ediyoruz” dedi.

KONYA'YI CEPTE GÖRÜYORLAR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Her siyasi partinin seçime girerken vaadlerinin olacağını da belirten Dikbayır, şunları kaydetti: “Vatandaş, seçim zamanı bakar sözlerin tutulup tutulmadığına. Hükümet, verdiği sözleri tutamadı. AK Parti’ye oy veren seçmen ‘Bizim oy verdiğimiz parti bu parti değil’ diyor. AK Parti’nin oyu ciddi şekilde düşüyor. Biz, birinci parti olacağız diye yola çıktık. Vatandaş; emeğe saygı gösteriyor. Vatandaşımız her şeyin farkında. Projelerimizi beğeniyor. Türkiye genelinde 4 puan daha alırsak, birinci partiyiz. Konya’da durumumuz iyi. Konya sanayicisine de çiftçisine de çok güveniyorum. Konya’da daha iyi olacağız. Bakın size bir olay anlatacağım. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ağabey, mecliste Konya'nın bir sorununu konuşuyor. AK Parti Grupbaşkanvekili ayak ayak üstüne atmış bağırıyor. 'Sen doğru söylüyorsan Konya'dan nasıl bu kadar oy alıyoruz' diyor. Adam haklı biliyor musunuz? Çünkü yaptıklarının doğru olduğunu düşünüyorlar. Çünkü siyasetçinin karnesi sandıktır. 'Demek ki doğru yapıyoruz ki Konyalılar bize oy veriyor' diye düşünüyorlar. Bir kere sarı kart gösterseydiniz buraya metro da gelirdi, sanayi ve tarıma teşvik de artardı. Benim şehrim Sakarya da öyle. Nasıl düşünüyorlar biliyor musunuz? Hem Konya'yı hem de Sakarya'yı cepte görüyorlar. 'Zaten bizim, yüzde 70 oyumuz var'. Biraz kızarlarsa yüzde 65'e 60'a düşer' diyorlar. Bunu Bursa'ya yapamıyorlar? Neden? Çünkü orası bıçak sırtında. Ya kaybetmek istemiyorlar ya da kazanmak istiyorlar. Bıçak sırtı şehirlere yatırım gidiyor. Konya ve Sakarya gibi şehirlere ise gitmiyor. Sebebi inanın bu. Yetki sizde ders vereceksiniz.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum