‘Dijitalleşme zorunlu’

‘Dijitalleşme zorunlu’

'Konya Dijital Dönüşüm Konferansı'nda konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Artık KOBİ’lerimizin birbirleriyle rekabet etmeleri kadar, verimli olmaları da son derece önemli. Bunun yolu ise dijitalleşmeden geçiyor” dedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Konya Ticaret Odası (KTO) Konya Ticaret Borsası (KTB) ve Konya Sanayi Odası (KSO) ev sahipliğinde, Turkcell ana sponsorluğunda, Bayır Diamond Hotel’de 'Akıllı Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) - Konya Dijital Dönüşüm Konferansı' düzenlendi. Konferansa, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Akıllı KOBİ İcra Kurulu Üyesi Başar Ceylan ve iş insanları katıldı.

TOPLAM CİRONUN YÜZDE 49’U KOBİ’LERDEN

Dijitalleşmenin zorunluluk haline geldiğini dile getiren Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Toplam cironun yüzde 49’u, ihracatın ise yüzde 36’sı ülkemiz KOBİ’leri tarafından karşılanıyor. KOBİ’ler hem büyük işletmelere üretimlerinde yardımcı oluyor, hem de satışlarında bir kanal olarak yer alıyorlar. KOBİ’lerimiz ülke ekonomimizde çok önemli bir paydaş olarak yer alıyor. Ülke olarak kalkınmamızın KOBİ’lerden geçtiğine inanıyoruz. Ancak günümüzün modern ekonomileri KOBİ’lerimizden artık çok daha fazlasını yapmalarını gerektiriyor. Gelişen dünyada verimlilik, ölçek ve birlikte çalışma çok kritik iki konu olarak ortaya çıktı. Artık KOBİ’lerimizin birbirleriyle rekabet etmeleri kadar, verimli olmaları, birbirlerine tamamlayıcı olmaları ve birlikte çalışarak ölçek ekonomisine geçebilmeleri de son derece önemli. Bunun yolu ise dijitalleşmeden geçiyor. Teknoloji sayesinde iş bölümünü eskisinden çok daha verimli bir halde gerçekleştirebiliyoruz. Yine teknoloji sayesinde bu iş bölümünü izleyip, takip edebiliyoruz. Yapay zekâ sayesinde aksaklıkları insana ihtiyaç duymadan tespit edebiliyor, daha problemler ortaya çıkmadan önleyebiliyoruz. Önümüzdeki dönemde ise dijitalleşmeye ayak uyduramayan KOBİ’lerin ise faaliyetlerine devam etmesi imkânsız hale gelecek. Dijitalleşmek artık bir ihtiyaçtan öte bir zorunluluk haline geldi. Biz de, bugün olduğu gibi KOBİ’lerin dijitalleşmesi konusunda birçok proje yürütüyor, etkinlik gerçekleştiriyor ve politikalar geliştirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KOBİ’Yİ DİJİTAL MAĞAZA GİBİ DÜŞÜNEBİLİRİZ

Akıllı KOBİ’yi dijital mağaza olarak düşünülmesini vurgulayan Öztürk, konuşmasına şöyle son verdi: “Akıllı KOBİ Platformu’nu bir dijital mağaza gibi düşünebilirsiniz. Nasıl geleneksel mağazalarda fiziki ürün ve hizmetler sergileniyor ve bu sergilenen ürün ve hizmetler tüketiciler tarafından ziyaret ediliyorsa, Akıllı KOBİ platformunda da fiziki ürünler yerine dijital ürün ve hizmetler sergileniyor, Ziyaretçileri ise tüketiciler yerine KOBİ’ler olarak yer alıyor. Şu anda platformun içerisinde 600’ün üzerinde teknoloji tedarikçisinin 2 binden fazla ürün ve hizmeti aktif olarak sergileniyor. KOBİ’ler olarak sizler de, etkinlikten sonra Akıllı KOBİ Platformu’na kaydolarak, 600 teknoloji tedarikçimiz ile iletişime geçebilir, onların ürün ve hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.”

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.