"Devlet Okullarına Sahip Çıkamayanlar, Özel Okullara Nasıl Sahip Çıkacak"

"Devlet Okullarına Sahip Çıkamayanlar, Özel Okullara Nasıl Sahip Çıkacak"

Türk Eğitim Sen Antalya 2. Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, devlet okullarının sorunlarını çözemeyen iktidarın, özel okullara el atmasını tehlikeli bulduklarını söyledi. 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 5 milli eğitim bakanı değiştiğini...

Türk Eğitim Sen Antalya 2. Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, devlet okullarının sorunlarını çözemeyen iktidarın, özel okullara el atmasını tehlikeli bulduklarını söyledi.

12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 5 milli eğitim bakanı değiştiğini hatırlatan Kurt, 5 milli eğitim bakanının farklı program uygulayarak adeta Milli Eğitim Bakanlığı'nı yaz boz tahtasına çevirdiğini kaydetti.

Manavgat Side'de açıklama yapan Kurt, iktidarın özel okullarda okuyan çocuklara para desteği yapacağı açıklamalarını gerçekli bulmadıklarını, devlet okullarının kangren olmuş sorunlarını çözemeyenlerin özel okullardan ellerini çekerek velilerin huzurunu kaçırmamaları uyarısında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın devlet okullarında elektrik dışında lojistik bir destekte bulunmadığını hatırlatan Kurt, "Önümüzde eylül ayı yaklaşıyor. Bilindiği üzere okul kayıtlarında bağış almak ve istemek yasak. Alınırsa soruşturma açılıyor. Okulları temizleyecek hizmetli olmadığı için okulları pislik götürüyor. Devlet okullarına sahip çıkmayan siyasi iktidar, çıkmış şimdide özel okullarda okuyan öğrencilere para desteğinde bulunacağını söylüyor. Buna kim inanır. Zaten özel okulda maddi imkanı iyi ailelerin çocukları okuyor. Eğer sen yardım edeceksen devlet okulunda okuyan çocuğa yardım et. Okulların temizlenmesinde destek ol. Bir kesime öfke duyularak Milli Eğitim Bakanlığı yönetilmez ve veliler ve çocukları cezalandırılamaz. İktidar, dershanelerden sonra öfkeleri nedeniyle şimdide özel okullarla uğraşıyor. Hiç kimsenin, keyfi uygulamalarıyla bu milletin çocuklarının geleceğini karartmaya hakkı yok. " diye konuştu.

Dershanelerin kapatılmasının Meclis'ten geçmesine karşı Anayasa Mahkemesi'nden döneceğine yürekten inandığını belirten Kurt, dershanelerin 80 bin öğretmeni istihdam ettiğini, kapanmasının Türk eğitimine darbe vuracağını kaydetti.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyada hür teşebbüsün desteklendiğinin altını çizen Kurt, Başbakan Erdoğan'ın bir kesimi cezalandırma adına dershaneleri kapatarak, eğitim ve öğretimde uzun yıllar kapanmayacak şekilde darbe vurduğunu ifade etti.

Türk eğitiminde, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın müfredat sunduğu bir dönemi yaşadıklarını ileri süren Kurt, "Maalesef ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı'nda en fazla kadrolaşma AK Parti iktidarında oldu. Okul müdürlerini yazılıda 70 alan ve sözlüde kendi adamlarına 90 veren öğretmenlerden oluşturdular. Hepside iktidara yakın Eğitim Bir Sen üyesi. İdari mahkeme bu haksız atamaları durdu. Fakat 1, 1,5 aydır işleme konmuyor. Kanunları işlerine geldiği gibi uyguluyor, işlerine gelmediğinde uygulamıyorlar. Ben 12 Eylül'ü de gördüm ama;günümüzdeki kadar hukukun ayaklar altına alındığı bir dönemi görmedim. " ifadesini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.