Destici: Bdp'li Milletvekillerin Tahliye Kararı Hukuki Değil, Siyasi

Destici: Bdp'li Milletvekillerin Tahliye Kararı Hukuki Değil, Siyasi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi’nin BDP’li 2 milletvekili ile verdiği tahliye kararını,"Anayasa Mahkemesi üzerinde bir baskı oluşturularak, bu kararların aldırıldığını düşünüyorum.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi’nin BDP’li 2 milletvekili ile verdiği tahliye kararını,"Anayasa Mahkemesi üzerinde bir baskı oluşturularak, bu kararların aldırıldığını düşünüyorum. Onun için bu kararlar hukuki değil, siyasi görüyorum.” dedi.

Destici, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Heyet 18 Ocak’taki genel kurullarına Destici’yi davet etti. Ziyarette Destici, başta ulaştırma sektöründe çalışan memur ve işçiler olmak üzere ekonomi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Destici, Anayasa Mahkemesi’nin BDP’li iki milletvekili ile ilgili olarak verdiği kararı değerlendirdi. Bu konuda görüşlerini daha öncede belirttiklerini kaydeden Destici, “Bağımsız aday olarak BDP’nin listelerine konan bu kişilerin, aslında normal Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre milletvekili olamayacakları çok açık ve nettir. Ama maalesef, sonuç itibariyle adı çözüm süreci denen süreçle birlikte, bütün bunların sözü verilmiştir zaten. Şu anda sadece, kamuoyu oluşturuluyor ve bunlar mağdur gibi gösteriliyor. Herhalde, hükümet sözcüsü rahatlamıştır, çünkü ‘demir parmaklıkların arkasında kalmalarına, gönlümüz razı olmuyor’ diye çok gözyaşı döküyordu. Ama üzüntüsü biraz daha devam edecek, 3 kişinin dosyası henüz gelmemiş. Merak etmesin, endişe etmesin onlarda çıkar.” diye konuştu.

Mahkemenin kararının hukuki değil, siyasi bir karar olduğunu savunan Destici, şu ifadeleri kullandı: “Anayasa Mahkemesi üzerinde bir baskı oluşturularak, bu kararların aldırıldığını düşünüyorum. Onun için, bu kararları siyasi görüyorum. Türk milletinde de bir karşılığı yoktur. Milletin hiçbir ferdi PKK’nın kurucusu olmuş, 17 yıl hüküm yemiş, eylemlere bizzat karışmış bir kişinin TBMM’de oturmasına asla razı gelmez.”

DENİZ BAYKAL'IN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Deniz Baykal’ın gündemdeki konularla ilgili olarak yetkililerle görüşmesine de değinen Destici, Cumhurbaşkanı’na bu çağrıyı ilk kendilerinin yaptığını hatırlattı. Destici, Cumhurbaşkanı’nın devreye girmesi gerektiğini dile getiren Destici, devlet içindeki kurumların arasındaki uyumu sağlama görevinin tepeden seyrederek ifa edilemeyeceğini bildirdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.