Destici: 28 Şubat’taki Gibi Cadı Avına Çıkmak Yanlış

Destici: 28 Şubat’taki Gibi Cadı Avına Çıkmak Yanlış

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, gündemdeki olayları değerlendirerek, “28 Şubat sürecini hepimiz yaşadık, 'Türkiye’yi İran’a benzetecekler', 'şeriat gelecek' diye bir cadı avına çıkıldı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, gündemdeki olayları değerlendirerek, “28 Şubat sürecini hepimiz yaşadık, 'Türkiye’yi İran’a benzetecekler', 'şeriat gelecek' diye bir cadı avına çıkıldı. Eğer bugün de, buna benzer bir takım avlara çıkılırsa, kime karşı yapılırsa yapılsın, hangi gruba, hangi cemaate, hangi mezhebe, karşı yapılırsa yapılsın, yanlıştır. Eğer demokrasiden yanaysanız, insanların diniyle inancıyla tarikatıyla cemaatiyle uğraşamazsınız. Siz kurumunuza bakarsınız, kurumunuzun içinde hukuka uygun davranmıyorlarsa ancak o zaman onunla ilgili hukuki işlem yaparsınız. Yoksa insanların memurluk hayatı dışındaki hayatlarını mercek altına alırsanız, burada insan hakları bitmiş demektir ve hepimizin karşı çıkması gerekir.” dedi.

BBP Lideri Mustafa Destici, Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası 5. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Burada protokol konuşması yapan Destici, yolsuzluk operasyonuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Bir kere hepimiz yolsuzluklar karşısında durmalıyız. Asla ayrımcılık yapmamalıyız, Müslüman, Müslümanlar arasında ayrımcılık yapmaz, adaletten ayrılmaz. Bu Ülkücü'dür, bu sağcıdır, bu solcudur, bu cemaatçidir demeyeceğiz, örnek Resullullah Efendimiz'dir. Ne diyor, “Kızım Fatıma’da olsa, aynı cezayı alacak” diyor. Babamızda haksızlık yapsa, düşmanımız haklıysa düşmanımızın haklı olduğunu söyleyecek kadar, adalet sahibi olmalıyız.”

HSYK DÜZENLEMESİNE KARŞIYIM

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) düzenlemesiyle ilgili yapılan değişikliğe karşı olduğunu vurgulayan Destici, “2010 Referandumu'nda HSYK’yı ayıralım, hakimlere ayrı, savcılara ayrı bir yüksek kurul kuralım, dedik. Özel bir adli kolluk yönetimi kuralım, adliyelerimiz için polisi ve jandarmayı çıkaralım ve iddia makamıyla savunma makamını, eşitleyelim dedik. O gün bizi dinlemediler, şimdi yine bir değişiklik yapıyorlar. Bu değişikliği onaylamıyoruz, biz demokratikleşmeden, yargı bağımsızlığından ve yargı tarafsızlığından yanayız. Siz bugün iktidar olabilirsiniz ama yargının bağımsızlığına darbe indirirseniz, yarın sizin arzu etmediğiniz bir parti gelir iktidara ve bunun bedelini siz ödersiniz. Bunu yapmanın temel çözümü sivil anayasa. Ama Anayasa Komisyonu yeni bir anayasa yapmaz, çünkü sistemden geçiniyor, baraj arazi yapımı. Bu yüzden Anayasa Komisyonu yeni bir anayasa yapmayacak demiştik” ifadelerini kullandı.

Hükümetin 3 dönem sınırlamasını eleştiren Destici, “İktidarın 3 dönem sınırlaması yanlış. Yasama da bilgili insanlara ihtiyaç var, sınırı koyacaksan yürütmeye koy, 2 dönemle sınırlandır. Başbakan ve bakanlar 2 dönem için seçilmeli.” diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.