Destici: 12 Eylül Askeri Darbesiyle Türkiye’nin Şirazesi Bozuldu

Destici: 12 Eylül Askeri Darbesiyle Türkiye’nin Şirazesi Bozuldu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle Türkiye’nin şirazesinin bozulduğunu söyledi.    Darbenin yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Mustafa Destici, darbenin öncesinde...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle Türkiye’nin şirazesinin bozulduğunu söyledi.

    Darbenin yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Mustafa Destici, darbenin öncesinde çift kutuplu dünyanın menfaatler savaşı arasında sıkışmış olan Türkiye’nin, her türlü olumsuz ekonomik, siyasal ve toplumsal iç dış müdahalelere açık durumda olduğuna işaret etti. BBP Genel Başkanı Destici, "Daha önemlisi, bazı askeri ve sivil kurumlarımız da maalesef dış müdahalelere açık konumdaydı. O soğuk savaş yılları dönemi Türkiye’yi dönüştürme, çabalarının bir oyun alanıydı. İhtilal ile birlikte Yunanistan’ın yeniden NATO’ya davet edilmesi, ABD’nin askeri üstlerinin tekrar ihya edilmesi, antiemperyalist tüm sivil ve siyasi odakların sindirilmesi bu dönemin mühim neticelerindendir." dedi.

    Destici, 12 Eylül 1980 sonrasında, öncesine ilişkin her şeyin (günümüze kadar) ters düz edildiği bir dönem olduğunu, bugün güvenlik, özgürlük, refah başlığı altında değerlendirilebilecek sorun ve mağduriyet alanlarının darbenin mahsulü olduğunu kaydetti.

    "TARİHİN KARA SAYFALARINDA YERİNİ ALMIŞTIR"

    Destici açıklamasında şunları söyledi: "Maalesef ‘Bizim çocuklar başardı’ denilecek nitelikte dış müdahaleye açık hale gelmiş militarist zihniyetlerin vesayeti altına giren Türkiye, çok şeyler kaybetmiştir. Türkiye kendi eliyle kendi hareket imkânlarını yitirmiş ve manevra alanlarını daraltmış, birçok konuda avantaj sahibiyken dezavantajlı konuma gerilemiştir. Öte yandan, darbeye gerekçe gösterilen iç savaş ortamı, darbeciler ve karanlık odaklar tarafından tahrik edilmiş, yine aynı odaklar tarafından bir gece de çatışmalar ve iç savaş ortamı ortadan kaldırılmış, ülke ihtilale hazır hale getirilip ‘akan kanı durdurduk’ denilip ihtilale meşruiyet kazandırılmak istenmiştir. 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle Türkiye’nin şirazesi bozulmuştur. Başta merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere binlerce gencimiz ihtilal mahkemelerinde çile çekmiş, işkence hanelerde işkence görmüş, Ülküdaşlarımız idam sehpalarında şehit edilmiş ve gözyaşları sel olmuştur. Demokrasi ve insani olan ne varsa katledilmiştir. Bu açıdan 12 Eylül 1980 darbesi ve müsebbipleri layık olduğu şekilde tarihin kara sayfaları arasında yerini almıştır. 12 Eylül mağdurlarını saygıyla selamlar, Ülkücü şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, kanlı 12 Eylül darbecilerini, demokrasi ve milli irade düşmanlarını bir kere daha lanetliyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.