Derviş Eroğlu, Bm'de Basın Açıklaması Yaptı

Derviş Eroğlu, Bm'de Basın Açıklaması Yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurul çalışmaları için New York’ta bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bir araya geldi. Eroğlu, Ban ile görüşmesinden sonra BM'de...

Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurul çalışmaları için New York’ta bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bir araya geldi. Eroğlu, Ban ile görüşmesinden sonra BM'de basın açıklaması yaptı.

Genel Sekreter ile görüşmesinde Ada’ya yeni atanan özel temsilci ile daha sık görüşme yapma konusunda fikir teatisinde bulunduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum taraflarının da sonuç alıcı şekilde müzakereleri neticelendirme aşamasına geldiklerini umduğunu ifade etti.

1968 yılında başlayan müzakerelerin hala devam etmesinden yakınan Eroğlu, ‘‘Kuzey ve Güney'de onca cumhurbaşkanı gelmiş geçmiş, BM genel sekreterinin onayladığı anlaşmaları kabul eden hep Türk tarafı, reddeden ise Rum tarafı olmuştur’’ dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.