Ders boş geçiyor

Ders boş geçiyor

Konya'nın birçok köyünde öğretmen ve derslik açığı devam ediyor. Köy okullarında görev yapan bazı öğretmenler rapor alarak derslere girmezken, bazıları ise şehir ve ilçe merkezinden günü birlik köye gidip gidiyor

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullardaki öğretmen ve derslik açığı bir kez daha gün yüzüne çıktı. Özellikle köy okullarında öğretmen açığı devam ediyor. Köy okullarında  görev yapan öğretmenler ise daha eğitim öğretim yılının başında rapor almaya başladı. Bazı köy okullarında dersler boş geçiyor. Bazı öğretmenler ise özel arabalarıyla günü birlik köye gelip gidiyor. Öğretmenler köy lojmanlarında kalmak yerine, özel araçlarıyla günü birlik gelmeyi tercih ediyor. Ne öğretmenler köylüleri, ne köylüler öğretmenleri tanıyor. Derslerin boş geçmesi ve öğretmenlerin ilgisizliği yüzünden köy okullarında okuyan öğrenciler yeterli eğitim alamıyor. Köylerin bir çoğunda yeterli lojman olmasına rağmen öğretmenler köyde kalmak istemiyor.

RAPOR KONUSU ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ

Öğretmenlerin düzenli olarak okula gitmemesinden dolayı, köy okullarında öğrencilerin iyi bir eğitim alamadığını dile getiren Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, Milli Eğitim Bakanlığı'nın köylere kadrolu öğretmen ataması gerektiğini söyledi. Ücretli öğretmenlerle eğitim sorunun çözülemeyeceğini dile getiren Ata, "Ücretli öğretmenler aldıkları maaşla ancak yol masrafını karşılayabiliyor. O yüzden bazıları rapor alabiliyor. Öğretmenlerimizi de suçlamak istemiyoruz. Sistem öğretmenleri bu hale getiriyor" dedi.

SİSTEM İDEALİST ÖĞRETMEN YETİŞTİRMİYOR

Sistemde yapılan değişiklikler yüzünden öğretmenlik mesleğinin de itibarını kaybettiğini kaydeden Ata, "Önceden öğretmenlerimiz velilerle sürekli iletişim halinde olurdu. Öğretmenlere büyük bir saygı vardı. Şimdi öğretmenlerin başına vura vura, soruşturma aça aça onları da meslekten soğuttular. Sistem artık eskisi gibi idealist öğretmenler yetiştirmiyor. Öğretmenlik mesleği gönüllülük isteyen bir meslektir. Sistem öğretmenleri meslekten soğuttu. Sürekli değişen eğitim sistemi, artan baskılar yüzünden öğretmenlerimiz mesleklerini doğru düzgün yapamaz hale geldi" diye konuştu. Ata, muhtarların Valiliğe müracaat ederek, öğretmen talebinde bulunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.