Derneklerden kış seferberliği

Derneklerden kış seferberliği

Konya'daki dernekler, vakıflar ve STK'lar, ihtiyaç sahibi vatandaşları ağır kış şartlarına ezdirmemek adına seferber oldu. Hayırseverlerin destekleriyle alınan kışlık kıyafetler, battaniyeler, tonlarca odun ve kömür mazlumlara dağıtıldı

Yardım kuruluşları, soğuk kış günlerinde de mazlumların ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor. Hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan kışlık kıyafet, battaniye ve yakacak yardımı ihtiyaç sahiplerine gönderildi. Konya'daki yardım kuruluşları da yaptıkları faaliyetlerle yaralara merhem oldu. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve İHH Konya Şubesi, aç ve açıkta kimseyi bırakmamak için var gücüyle çalışmaya devam ediyor.

KONYA'DA 100 TON KÖMÜR DAĞITTIK

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Tozan, “Ocak ayı içerisinde Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya Şubesi olarak şehrimizde 100 ton kömür dağıttık. Gıda dağıtımımız devam ediyor” dedi. Cansuyu Derneği olarak zorlu şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda kalanlara yardım eli uzattıklarını ifade eden Tozan, “Son yılların en soğuk kış mevsimini yaşayan Suriye’deki mazlumların en büyük problemlerinin başında barınma problemi geliyor” diye konuştu.

4-2-ismail-tozan-2-1200x800.jpg

Tozan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle soğuk hava şartlarından dolayı insanlar yaşama tutunmaya çalışıyor. Daha önce bölgede çadırkent kuran ve binlerce insana sığınak olan Cansuyu Derneği de daha kalıcı çözümler için planladığı ve AFAD ve TDV ile koordineli şekilde bir süredir inşasını sürdürdüğü briket evleri tamamlayıp bölge halkının hizmetine sundu. Azez bölgesine bağlı Mukavveme Kamplarında AFAD’ın belirlediği alan üzerine inşa edilen ve yapımı tamamlanan 200 eve çadırlarda yaşam mücadelesi veren 200 aile yerleşecek. Bu anlamda Konya Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bizim de bu çalışmaya katkımız oldu.”

4-1-1201x800.jpeg

KONYA'NIN YARDIM KONUSUNDA AYRI BİR HASSASİYETİ VAR

İHH Konya Şubesi Başkanı Dr. H. Hüseyin Uysal da şunları dile getirdi: “Ayakları çıplak olan çocuklarımız var. Ağlayan bizim çocuğumuz. Tipiden ve karın fazlalığından yıkılan çadırlar var. Kendimize bir hedef koymuştuk. İHH Konya olarak 150 TIR yardım gönderecğiz demiştik. 90'ını gönderdik. 25-26 gün içinde geri kalan TIR'larımızı da göndereceğiz inşallah. Biz, yardımın bir yaşam biçimi olduğuna inanıyoruz. Yediğimiz gibi yedirmek, içtiğimiz gibi içirmek, ısındığımız gibi ısındırmak için mücadele ediyoruz.

4-4-hasan-huseyin-uysal-ihh-1208x800.jpg

Komşusu açken tok yatan bizden değildir ilkesine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Sadece Suriye'nin kuzeyindeki kamplar yok. Afganistan'a 500 bin TL gönderdik. Yemen başta olmak üzere birçok kritik bölgede faaliyet halindeyiz. Ulaştığımız yetim sayısını artırma gayreti içindeyiz. Konya'da da ayrım yapmaksızın ihtiyaç sahibi ailelerimize yardımda bulunuyoruz. Elimizden geldiğince kimseyi üşütmemeye, kimseyi aç bırakmamaya gayret ediyoruz.

4-2-1200x800.jpg

Kış münasebetiyle bu anlamda Konya'da da yardımlarımız arttı. Konya halkı da bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Konya'nın da yardım konusunda ayrı bir hassasiyeti var. Başkent olmak demek, bütün diğer taraflara ağabey, anne, baba olmak demektir.”

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.