Depremde yıkılan otelin enkazında ölen sporcuların anıları kulüplerinde yaşatılıyor

Depremde yıkılan otelin enkazında ölen sporcuların anıları kulüplerinde yaşatılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan otelin enkazında kalan 10 sporcusunu kaybeden Malatya Büyükşehir Belediyespor, oyuncularının hatıralarını yaşatmaya çalışıyor.

Voleybol Erkekler 2. Lig ve Ampute Süper Lig'de mücadele eden Malatya Büyükşehir Belediyespor takımının oyuncuları, 6 Şubat'ta yaşanan depremlere kentteki Kırçuval Otel'de yakalandı.


Voleybol takımından Mehmet Can Ağırbaş (28), Murat Çiloğulları (20), Görkem Can Gürbüz (24), Tunahan Yıldız (23), Resul Gün (24) ve Emincan Kocabaş (28), ampute takımından ise İranlı 3, Kamerunlu 1 oyuncu enkaz altında kalarak hayatlarını kaybetti.

Malatya Büyükşehir Belediyespor Genel Sekreteri Erdoğan Özdemir, AA muhabirine, depremde acı kayıplar verdiklerini, hayalleri olan genç oyuncuları kaybettiklerini, olayın acısını ilk günkü gibi yaşadıklarını anlattı.

Deprem anında ailesi ve çocuklarını alarak evlerinden çıktığını anlatan Özdemir, bu sırada voleybol takımı oyuncusu Berk'in kendisine telefon ettiğini ve "Abi ölmek istemiyorum, yetişin." dediğini kaydetti.

Bunun üzerine kendi yaşadığı dehşeti unuttuğunu belirten Özdemir, Vali Konağı civarında ikamet ettiğini ve yolların trafiğe kapalı olduğunu öğrenir öğrenmez, koşarak otelin bulunduğu kent merkezine ulaşmaya çalıştığını ifade etti.

Otelin bulunduğu alana ulaştığında şok olduğunu ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Enkazın gördüğüm anda çaresizliğimi hissettim. Berk'le, telefonla, şarjının bitmemesini de gözeterek devamlı iletişim halindeydim. Oradan geçen bir, iki vatandaşımızla beraber çaresizlik içerisinde enkaza müdahale etmeye çalıştık. Bu süreçte otelde kalan bir vatandaşımızı çıkardık. Yine sporcumuz Enes kardeşimize ulaştık, çıkardık. Mustafa kardeşimiz kendi çabalarıyla enkazdan çıkmıştı. Berk'e ulaşmaya çalıştık. Voleybol Üst Klasman Hakemi Furkan Salduz geldi, şimdiki kulüp başkanımız Kadir Bey geldi. Berk'e de ulaşarak sağ salim çıkarınca umutlarımız iyice yeşermeye başlamıştı. Fakat ikinci depremin olmasıyla beraber enkazın oynaması, yan binanın sıkıntı yaratması sonucunda bu dakika itibarıyla başka kardeşimizi çıkaramadık."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.